fbpx

Platformă de știri și opinii

Încă două unități școlare din Dâmbovița intră în scenariul roșu. Cazuri de COVID 19 la două licee târgoviștene

in Actualitate/Educație by
Banner

Totalul unităților școlare din Dâmbovița ce sunt, la momentul actual, în “scenariul roșu” (învățământ exclusiv la distanță) a ajuns la 11. Asta după ce, în prima săptămână de școală, doi elevi, de la două licee târgoviștene, au fost diagnosticați cu COVID 19.

Încă de la debutul anului școlar, din data de 14 septembrie, 9 unităti școlare din Dâmboviță erau încadrate în scenariul roșu,asta din cauză că numărul de cazuri de COVID 19, din respectivele localitați, era de peste 3 la mia de locuitori (în ultimele 2 săptămâni de analiză a evoluției pandemiei).

În această situație se regăseau unitățile din localitatea Niculești, două unități de învățământ postliceal sanitar din Municipiul Târgoviște și Colegiul Național ”Nicolae Titulescu” Pucioasa (clădire aflată în reabilitare.). Astăzi, 18 septembrie alte două unități de învățământ din Târgoviște au intrat în scenariul 3-scenariul roșu (doar cu câte o clasă), după ce câte un elev, de la fiecare unitate școlară, a fost depistat pozitiv la infecția cu COVID 19.

Foto-Inspectoratul Școlar Dâmbovița

Este vorba despre Liceul “Petru Cercel” si Liceul “Bălașa Doamna”, în fiecare dintre cele două cazuri fiind vorba însă doar de căte o singura clasă (acele clase din care fac parte copii confirmați ca fiind infectati cu noul coronavirus).

Într-o comunicare oficială se face precizarea că: “În două unități de învățământ din Municipiul Târgoviște, câte o clasă a intrat în scenariul roșu în perioada 15-28 septembrie 2020, prin apariția unui caz confirmat COVID19 la un elev din fiecare clasă.”

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top