Șoferi, fiți responsabili! 17 septembrie ar putea deveni Ziua fără accidente rutiere

in Actualitate by
Banner

Ziua de 17 septembrie ar putea deveni data la care, anual, să sărbătorim Ziua fără victime decedate în accidente rutiere. Acest lucru este posibil numai prin conștientizarea șoferilor că trebuie să respecte regulile în trafic, să reducă viteza, să păstreze distanța și să fie prudenți.

Este un îndemn pentru fiecare zi, nu numai pentru ziua de 17 septembrie, însă stabilirea unei zile în care să nu existe incidente în trafic i-ar putea ambiționa pe șoferi să capete o atitudine corectă în permanență și să conștientizeze astfel că fac un bine atât pentru propria persoană, cât și pentru comunitate. 

Comunicat de presă 

În perioada 16–22 septembrie, polițiștii rutieri din județul Dâmbovița vor desfășura activități informativ – preventive pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, precum și ca ziua de 17 septembrie 2020 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere.

Activitățile se înscriu în Proiectul ”Roadpol Safty Days”, destinat conștientizării de către participanții la traficul rutier, a riscurilor la care se expun dacă nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Astfel, polițiștii dâmbovițeni vor purta discuții cu participanții la trafic pentru conștientizarea importanței respectării normelor rutiere, în special cele cu referire la: neadaptarea vitezei la condițiile de drum, nepăstrarea distanței între vehicule, conducerea sub influența alcoolului, oboseala la volan, utilizarea telefonului mobil, precum şi portul centurii de siguranță, în vederea atingerii obiectivului propus.

De asemenea, polițiștii vor înmâna conducătorilor auto în vederea completării
,, Angajamentul pentru zilele siguranței ROADPOL”.

Sursa: IPJ Dâmbovița 

Banner