Proiectul Skatepark “Chindia” este aproape de faza de recepție

in Actualitate/Administrație by
Banner

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, ne anunță că proiectul Skatepark “Chindia” se apropie cu pași repezi de faza de recepție.

Este o veste excelentă pentru tinerii din Târgoviște care visau de multă vreme la un asemenea spațiu dotat cu echipamente de skate. Astfel, aceștia vor avea locul lor unde să se întâlnească și să practice sportul preferat, fără a mai fi nevoiți să facă slalom printre oamenii ieșiți la plimbare pe platourile din centrul orașului sau să poarte de grijă altor copii mai mici care se plimbă, de regulă, cu trotinetele și bicicletele. 

De asemenea, și cei care vor să adopte un stil de viață sănătos vor putea beneficia de acest spațiu pentru a face exercițiu de fitness. 

Așadar, este vorba despre o investiție unică în Târgoviște, finanțată din bani europeni, care reprezintă un spațiu de relaxare cu foarte multe facilități, printre care: echipamente de skate și de fitness, spațiil verzi generoase, având o suprafață de peste 3000 mp, o zonă de picnic, dar și bănci inteligente, cu wi-fi și funcționalități de încărcare a dispozitivelor mobile.

“Aria terenului aferent implementării acestui proiect este de 4068 mp. și a rezultat exclusiv ca urmare a măririi Parcului Chindia într-o zonă degradată și închisă publicului, care nu a mai fost utilizată de zeci de ani.

S-au amplasat deja elemente diverse, care permit realizarea unei game largi de activități: bare, elemente skate tip quarter pipe, halfpipe, spine etc.

Totodată, parcul este dotat cu un complex de bare de tracțiuni tip <<Fitness Urban>> și <<Street Workout>>, beneficiind și de alte facilități pentru odihnă și recreere.

Valoarea totală a investiţiei este de 1.420.153,24 lei (cu TVA), iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – <<Sprijinirea dezvoltării urbane durabile>>, Prioritatea de investiții 4.2, <<Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului>>. 

Dincolo de vorbe, alături de investiția care vizează parcul de la UM Gară, iată că administrația locală târgovișteană derulează un alt alt proiect care are în vedere atât extinderea zonelor verzi din orașul nostru, cât și realizarea unui obiectiv de investiții destinat iubitorilor de sport și de mișcare în aer liber.

Tot aici, putem aminti și faptul că, în vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște, pe o suprafață de aproximativ 50.000 de mp, va fi implementată o altă investiție pe fonduri europene, care presupune amenajarea unui spațiu verde generos, dar și construirea unui loc de joacă, a unei fântâni arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste pentru biciclete, cu precizarea că a fost deja semnat contractul de finanțare aferent proiectului menționat.”, a declarat Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

Sursa: Facebook Daniel Cristian Stan 

Banner