DSP Dâmbovița transmite informații despre vaccinul antigripal

in Actualitate/Sănătate by
Banner

Potrivit uunui comunicat de presă transmis redacției Bazar Media de către Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița, 11.400 de doze de vaccin antigripal, alocate de către Ministerul Sănătăţii, au început să fie distribuite.

Instituția ne informează și care sunt categoriilor care au prioritate și ne amintește că vaccinul este cea mai sigură cale de a ne apăra de gripă.

Comunicat de presă

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a început distribuţia în teritoriu a celor 11 400 de doze de vaccin antigripal, alocate de către Ministerul Sănătăţii în cadrul primei etape a campaniei de vaccinare. Beneficiarii acestor prime doze de vaccin antigripal sunt:

-copiii cu vârste cuprinse între 3-5 ani, mai ales cei care sunt la prima vaccinare şi pentru care va fi necesară administrarea a 2 doze de vaccin la interval de minimum 30 de zile;

-gravidele;

-rezidenţii instituţiilor de ocrotire socială, precum şi persoanele care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt;

-personalul medico-sanitar şi cel auxiliar din spitale şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţii unor instituţii de ocrotire şi ai unităţilor de bolnavi cronici, care prin natura activităţii vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii.

Ca în fiecare an, livrarea deozelor de vaccin repartizate va avea loc în
mai multe etape, iar vaccinarea se va realiza prin intermediul cabinetelor medicilor de familie.

Pentru sezonul 2020-2021, D.S.P. Dâmboviţa a centralizat un necesar de 103649 de doze.
Reamintim populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandăm tuturor persoanelor care intră în categoria cu risc crescut de îmbolnăvire, să solicite vaccinul gratuit.

De asemenea, insistăm pe respectarea regulilor de igienă personală şi colectivă, care sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi gripă.

DIRECTOR EXECUTIV, Dr. Sorin STOICA

COMPARTIMENT RELAŢII PUBLICE,
Cons. Marinela POPA

Sursa: DSP Dâmbovița

Banner