Teleșcoala continuă la TVR 2. Vezi aici programul

in Actualitate/Educație by
Banner

Teleșcoala continuă la TVR 2, pentru elevii care au început acum clasa a VIII-a și clasa a XII-a. Potrivit Edupedu.ro, Televiziunea Română a transmis că noile emisiuni sunt “adaptate cerinţelor elevilor care în această toamnă intră în clasa a VIII-a şi vor susține Evaluarea Națională după noua programă școlară, la disciplinele limba și literatura română și matematică”.

De asemenea Edupedu.ro mai subliniază că TVR arată într-un comunicat de presă că subiectele vor fi “diferite față de ce știam până acum, iar cursurile televizate, realizate de TVR în parteneriat cu Ministerul Educației, vor oferi elevilor informaţii adaptate noii programe de examen pentru probele Evaluării Naționale” După cum spun profesorii, elevii vor avea lecţii transdisciplinare, dinamice, interactive, vor învăţa să aplice noţiunile teoretice şi le va fi stimulată gândirea şi creativitatea.”

Iată cum arată programul “Teleșcoala”, actualizat la noua programă școlară:

  • De luni până joi, de la ora 9:00, respectiv, ora 9:30, sunt programate câte două cursuri (română şi matematică) pentru clasa a VIII-a.
  • Vinerea, pe acelaşi tronson orar sunt programate, în reluare, cursurile de competenţe digitale şi limbi străine. Aceste cursuri nu sunt dedicate pentru un anumit an şcolar.
  • Pentru clasa a XII-a, de luni până vineri, de la ora 15:00 şi de la ora 15:30, TVR 2 va difuza două cursuri din programa de Bacalaureat.

De asemenea, noul sezon „Teleşcoala” propune mai multe teste şi exerciţii şi chiar experimente live, din platoul televiziunii.

Suportul de curs pentru lecții va putea fi accesat și pe pagina de Facebook a emisiunii, iar lecțiile pot fi vizionate și pe canalul de Youtube al TVR și pe http://www.tvr.ro.

Sursa: Edupedu.ro 

Banner