Starea de alertă s-a prelungit pentru încă 30 de zile

in Actualitate by
Banner

Luni, 14 septembrie 2020, a avut loc ședința în care Guvernul a adoptat proiectul de hotărâre care prelungeşte starea de alertă, începând cu data de 15 septembrie.

”Astăzi a avut loc întâlnirea online a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. Prin hotărârea nr. 45 din 14 septembrie a fost propusă prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile. Totodată au fost mai multe propuneri care se referă la 3 aspecte şi anume: campania electorală, ziua votului, plus partea cu organizarea mitingurilor şi a demonstraţiilor. (..) Deci se pot organiza şi demonstraţii, însă în limita regulilor stabilite pentru mitingurile electorale. Asta înseamnă 100 de persoane, respectând toate regulile care sunt impuse prin ordinul  ministrului Sănătății și a ministerelor de resort, care sunt ordine comune”, a declarat Raed Arafat în încheierea ședinței.

De asemenea, cabinetul Orban a stabilit și regulile pentru ziua de 27 septembrie, ziua alegerilor locale.

Astfel, atât la intrarea în secția de votare, cât și la ieșire, alegătorii se vor dezinfecta pe mâini și vor păstra distanța de cel puțin un metru unul de celălalt.

Totodată, aflăm că în interiorul secției de votare nu vor putea fi mai mult 5 alegători în același timp.

Fiecare persoană, incluzând și membrii secției, vor purta măști de protecție, iar secția de votare va trebui aerisită frecvent.

De asemenea, cartea de identitate se va introduce personal în fanta de la tabletă.

”S-a mai introdus o modificare, de fapt o clarificare la solicitarea colegilor de la STS, în sensul în care cei care au carte de identitate vor introduce ei personal cartea în fanta de la tabletă sau aparatul care o citeşte. Cei care au buletine vechi, pentru că mai există persoane care au buletine vechi, vor fi prelucrate manual cu dezinfectarea mâinilor lucrătorului şi cel care preia buletinul”, a declarat Raed Arafat.

România a intrat, pentru prima dată, în starea de alertă la data de 15 mai, adică imediat după ieșirea din starea de urgență. Așadar, conform hotărârii nr. 45 din 14 septembrie, este a patra oară când se prelungeşte starea de alertă în România, în contextul pandemiei de coronavirus.

Foto: NewMoney.ro

Sursa: stirileprotv.ro

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.