Spectatorii s-ar putea întoarce pe stadioane toamna aceasta

in Actualitate/Sport by
Banner

Potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook, Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, susține că spectatorii ar putea reveni pe stadioane la finalul acestei toamne.

“La 1 octombrie se va face la nivelul guvernului o evaluare generală a impactului măsurilor luate în ultima perioadă, adică deschiderea școlilor, a anumitor activități sportive, a cinematografelor, a restaurantelor, precum și, bineînțeles, impactul campaniei electorale. Ministerul Tineretului și Sportului are pentru data de 1 octombrie două obiective în agendă, după această evaluare. Primul este posibilitatea revenirii spectatorilor pe stadioane în acest an, la sfârșitul acestei toamne, într-un număr și în condiții clar și bine definite, iar al doilea este un set de măsuri care să permită reluarea competițiilor la nivel de copii și juniori și la ligile inferioare. Responsabilitatea organizării de meciuri cu spectatori aparține în egală măsură autorităților, care trebuie să ofere aceste norme legale, dar și organizatorilor acestor meciuri.”, a scris ministrul Ionuț Stroe.

Competiţiile sportive din România au fost întrerupte la începutul lunii martie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Acestea au fost reluate la 13 iunie, când s-au jucat primele meciuri din Liga I la fotbal. Mai apoi au fost reluate concursurile şi la alte discipline sportive, însă fără spectatori.

Rămâne de văzut ce vor decide autoritățile pe viitor, dat fiind faptul că starea de alertă a fost prelungită pentru încă o lună prin hotărârea de Guvern nr. 45 din 14 septembrie, unde la acest moment se specifică, la Anexa 3, Art. 1, Alineatul 3, că desfășurarea competițiilor sportive se va face tot fără spectatori.

Sursa: Facebook Ionuț Stroe 

Banner