“Tati, am voie să o îmbrățișez pe doamna învățătoare în prima zi de școală?”

in Actualitate/Administrație/Educație by
Banner

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, Constantin Ana, primarul orașului Pucioasa, povestește o întâmplare emoționantă, trăită alături de propriul copil care abia aștepta să înceapă școala.

De aasemenea, cu optimism, cu încredere și cu câte un gând bun pentru fiecare, edilul le-a urat succes tuturor copiilor și tuturor cadrelor didactice din Pucioasa.

Nu va fi ușor, însă totul va fi bine!

Mai jos regăsiți mesajul emoționant publicat de Constantin Ana cu o seară înainte de deschiderea noului an școlar:

“<<TATI, AM VOIE SA O IMBRĂȚIȘEZ PE DOAMNA INVATATOARE?>>

Măine ar fi trebuit să fie o zi specială, o zi extraordinară! Și așa va fi, numai că nu în sensul în care ne-am imaginat și ne-am dorit! Da! Mâine este prima zi de școală! 

O zi așteptată cu nerabdare, încărcată de speranță, de bucurie s-a transformat, din păcate, într-o zi umbrită de incertitudini, de teamă!

Dincolo de toate întrebările tehnice la care ne străduim să găsim răspuns, mai presus de toate scenariile descrise și aprig discutate, în mintea mea răsună de câteva zile o altfel de întrebare!

O întrebare grea, primită de la fiica mea cea mica, Ruxandra, elevă în clasa a doua: TATI, AM VOIE SĂ O ÎMBRĂȚIȘEZ PE DOAMNA ÎNVĂȚĂTOARE ÎN PRIMA ZI DE ȘCOALĂ?

Nu trebuie să vă spun că am simțit că timpul s-a oprit în loc pentru un moment și multe din marile mele griji au devenit foarte mici!

Și nici nu vă spun ce i-am raspuns, cred că este de la sine înțeles! Atitudinea copiilor mei și nu numai, creează asupra mea ca parinte, ca om și implicit ca edil o imensă presiune și mă face să conștientizez câteva lucruri: Pe lângă siguranța elevilor trebuie să luptăm pentru păstrarea acestei legături unice între copil și școală, între copil și cadrele didactice!

Mai mult ca niciodată a venit momentul să luptăm pentru consolidarea acestor relații interumane, care, cu bune, cu rele, au ținut învățământul nostru în viață, indiferent cât de grele au fost vremurile!!!

Cu gândul la toți elevii, dar în special la cei care pășesc mâine prima oara într-o sală de clasă în aceste condiții dificile, cu gândul la toate cadrele didactice, ce au din punctul meu de vedere responsabilități infinit mai mari, îmi doresc să avem un an școlar EXTRAORDINAR!

Succes, iubiți copii! Succes, dragi cadre didactice! Dumnezeu să ne ajute, căci avem mare nevoie!

PS. Despre Ordinul 5487/2020, OUG 144/2020 vom discuta în zilele următoare, la modul obiectiv, fără patimă electorală!”

Sursa: Facebook Constantin Ana

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.