Campanie… curat murdară, la Aninoasa!

in Actualitate/Politică by
Banner

Deși s-ar zice că am avut timp să ne obișnuim cu gesturile reprobabile din timpul campaniilor electorale, în egală măsură ne-am putea aștepta ca 30 de ani de democrație să condus la un nivel de civilizație care să elimine un anumit tip de comportament electoral primitiv, agresiv.

La Aninoasa, afișele candidaților PNL pentru primăria Aninoasa și pentru Consiliul Județean, Tiberiu Lixandru și Sorin Ion, au fost vandalizate, zilele trecute. Un gest pe cât de mizerabil, pe atât de inutil, votul oamenilor nefiind condiționat de prezența – sau nu – figurii candidatului pe toate gardurile!

Dincolo de discuțiile privind gratuitatea gestului, rămâne constatarea tristă că, în loc să fie un prilej de dezbatere pe teme de interes pentru comunitate, campania electorală devine o ”bătălie” în care – cred unii – totul este permis, doar scopul contează!

Despre ”întâmplarea” de la Aninoasa, care nu este singulară, din păcate, Sorin Ion, candidatul liberal pentru funcția de președinte al CJD, a declarat că este un gest care se încadrează la ”ceea ce înseamnă un soi de Ev Mediu al exprimărilor de campanie electorală”. Pe de altă parte, ”indică faptul că adversarii politici se tem de candidații noștri”, a mai spus prof. Sorin Ion, care a concluzionat, în cheie ironică: ”Ăsta este un semn foarte bun! Înseamnă că (…) contăm cu adevărat!

Material realizat la comanda PNL Dâmbovița, CMF 21200012

Banner