Discuții importante la Lungulețu, despre construirea celei de-a doua fabrici de amidon din România

in Actualitate by
Banner

Miercuri, 9 septembrie 2020, la  Lungulețu, în județul Dâmbovița, o importată delegație formată din deputați, senatori și reprezentanți ai Camerei de Comerț Româno-Chineze s-a aflat în mijlocul producătorilor din piața de legume din localitate.

Scopul întâlnirii de aici a fost acela de a afla direct de la sursă care ar fi nevoile cetățenilor care cultivă pământurile de la Lungulețu și ce i-ar ajuta să iasă din situațiile grele cu care se confruntă de ani buni, cum ar fi vânzarea unor cantități mult prea mici de legume în comparație cu capacitatea de producție.

Au participat: Titus Corlățean – vicepreședintele Senatului României, Corneliu Ștefan – deputat, Carmen Holban – deputat, Richard Wang – secretarul Camerei de Comerț România-China,  Corneliu Vișoianu – vicepreședinte al Camerei de Comerț România-China, Radu Popa  și Mihai Istrate și Ionuț Săvoiu- vicepreședinți ai PSD Dâmboviţa, Ion Vlad – actualul primar al comunei Lungulețu și Ionuț Lăscaie – președintele PSD Lungulețu și candidatul PSD la funcția de primar al comunei.

Vedeta discuțiilor a fost de departe cartoful. Producătorii de la Lungulețu au în fiecare an recolte bogate de cartofi, iar de foarte multe ori sunt nevoiți fie să le vândă cu un preț nesemnificativ, fie să le arunce.

Din tuberculii plantelor de cartof se extrage amidon, iar la acest moment, în România, există doar o singură fabrică de amidon, la Medgidia.

Totuși, cererea este mare, iar o a doua fabrică s-ar putea construi la Lungulețu, de către investitori din China, rezolvându-se astfel și problema suprarecoltei de cartofi.

De asemenea, producătorilor de la Lungulețu le este necesar și un depozit de sortare și prelucrare a legumelor.

După vizita în piața de legume, invitații au susținut și o conferință de presă la care au participat și producătorii locali.

Senatorul Titus Corlățean, vicepreședintele Senatului României, i-a asigurat pe oameni că echipa PSD este gata să le fie alături:
“Un astfel de proiect nu se poate face decât cu joc în echipă! (…) E nevoie de implicare politică, de bună organizare și astăzi suntem aici prezenți cu toții pentru a da un semnal public, acesta este un obiectiv esențial pe care vrem să-l punem în practică în viitorul mandat al administrației locale.”

A fost un an greu, cu secetă, cu vânzări slabe, iar producătorii de fructe și legume au nevoie mai mult ca oricând de un sprijin ca să se poată relansa pe piață cu forțe proaspete.

Un astfel de om care, alături de echipa sa, este dispus să facă pași importanți pentru județul Dâmbovița, este Corneliu Ștefan, candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Dâmbovița.

Deputatul Corneliu Ștefan este președinte al organizației județene PSD, iar prioritatea lui sunt oamenii și nevoile lor. Aflat în mijlocul producătorilor de la Lungulețu, Corneliu Ștefan, ca viitor președinte, le-a transmis tuturor că vor primi sprijin necondiționat din partea Consiliului Județean Dâmbovița, și că localitatea va ajunge acolo unde îi este locul, adică în rândul teritoriilor puternic dezvoltate din punct de vedere economic.

“Am stabilit câteva puncte de interes pentru zona de Sud a județului.
În primul rând, ne aducem aminte că în ultimii 10 ani tot vorbim în această zonă despre un depozit de prelucrare și sortare a legumelor. (…)

În al doilea rând, pentru dumneavoastră, pentru producători, dorim să realizăm în zona aceasta toate căile privind infrastructura rutieră și vreau să vă aduc aminte dumneavoastră și producătorilor și celor care vin să investească în această zonă că în orașul Titu, la 10 km de Lungulețu avem și o cale ferată pentru a transporta produsele dumneavoastră.

Nu în ultimul rând, noi, parlamentarii, vrem să inițiem un proiect de lege prin care vrem să extindem proiectul RABLA pentru tractoare și utilaje agricole, foarte important pentru această zonă. În proiect pe care noi, cei din Partidul Social Democrat l-am gândit și, cu siguranță, voi iniția un proiect de lege pentru a vă ajută pe dumneavoastră să vă schimbați parcul auto privind utilajele agricole și tractoarele pe care le aveți pentru producția din zona dumneavoastră.

Sunt câteva proiecte pe care noi ni le-am propus, dar vreau să spun că eu, în calitate de președinte al organizației PSD Dâmboviţa și candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, voi avea un singur gând pentru această zonă și vreau să vă sprijin. Toate acestea le putem face doar în colaborare, între autoritatea locală din fiecare localitate și Consiliul Județean Dâmbovița.

Cu siguranță mă voi apleca asupra proiectelor și problemelor dumneavoastră și vă voi ajuta pentru duce la bun sfârșit proiectele pe care noi le-am gândit și vrem să le implementăm în localitatea dumneavoastră.

Cu siguranță, Ionuț Lăscaie va fi omul care va implementa aceste proiecte împreună cu viitoarea conducere a Consiliului Județean Dâmbovița din partea PSD.
Vreau să vă mulțumesc pentru sprijin și vă asigur că vom fi alături de zona de Sud a județului și de dâmbovițeni. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a declarat Corneliu Ștefan, candidatul PSD la președinția Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Pe parcursul discuțiilor, oamenii s-au dovedit a fi încântați de ideile propuse de către echipa PSD și de faptul că investitorii din China își doresc să dezvolte o afacere profitabilă aici, la Lungulețu, lucru care va genera sporirea locurilor de muncă, dar și o bună poziționare a comunei pe harta localităților bine dezvoltate.

Material realizat la comanda PSD Dâmbovița, CMF 21200019

Banner