I.T.M. Dâmbovița transmite situația lunii august. Zeci de angajatori au fost sancționați pentru nerespectarea legislației muncii

in Actualitate by
Banner

Potrivit unui comunicat de presă transmis redacției Bazar Media de către I.T.M. Dâmbovița, în cursul lunii august 2020 zeci de angajatori au fost sancționați deoarece nu respectau legislația muncii.

Munca nedeclarată rămâne, în continuare, cea mai mare problemă a angajatorilor dâmbovițeni. 

Comunicat de presă 

În cursul lunii august 2020, inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmbovița au desfășurat acțiuni de control prin care s-a urmărit verificarea respectării legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 116 controale în urma cărora 52 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi contravenționale în valoare de 169.000 lei pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată, lipsa evidenței orelor prestate de salariați, neacordarea repausului săptămânal, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal) la inspectoratul teritorial de muncă.

Munca nedeclarată a fost întâlnită în domeniile construcții și alimentație publică. Au fost identificate 8 persoane prestând activitate fără documente legale de angajare și 5 persoane depistate la muncă în perioada în care aveau contractele individuale de muncă suspendate.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 74 controale efectuate, 145 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 73 angajatori sancționați, 154 sancțiuni contravenționale aplicate.

Inspector şef, 
Marius Lixandru

Sursa: I. T. M. Dâmbovița 

Banner