Seară cu romanțe și folclor la Zilele Cetății Târgoviște

in Actualitate/Administrație/Cultură by
Banner

Marți, 8 septembrie 2020, în ziua de Sfânta Maria Mică, a avut loc ultima seară de spectacole din cadrul Zilelor Cetății Târgoviște.

Sărbătoarea din vechea Cetate de Scaun a început încă de sâmbătă, 5 septembrie, iar de atunci, în fiecare zi au avut loc lansări de carte, concerte de muzică clasică, de muzică de film sau de muzică instrumentală.

Ultima seară a fost dedicată romanței și folclorului românesc, iar târgoviștenii s-au dovedit a fi un public de calitate și de această dată.

De la ora 18:00, în curtea muzeului Casa Romanței din Târgoviște, a avut loc concertul “Comori ale Romanței”, unde s-au reunit marile voci dâmbovițene care au răsunat de-a lungul anilor pe scena marelui festival “Crizantema de Aur”, festival care anul acesta va ajunge la ediția cu numărul 53.

Au evoluat în acest concert care a făcut parte din manifestările dedicate Zilelor Cetății: Daiana Berbec – deținătoarea premiului special al juriului la ediția din 2017, Cristina Dan – deținătoarea premiului I la Crizantema de Aur 2005, Bogdan Hrestic – câștigătorul premiului I la Crizantema de Aur 2003, Nicoleta Vasile – Trofeul Crizantema de Aur – 2018, baritonul Yuriy Tsiple Yura, artist de talie internațională, Grupul “Dorulețul” al Catedralei Mitropolitane din Târgoviște, dirijor Mihail Vlădăreanu, și Alina Mavrodin Vasiliu, director al Centrului Cultural pentru UNESCO “Cetatea Romanței” Târgoviște. La pian a acompaniat în această seară maestrul Stelian Apostol. 

Tot de Sfânta Maria, de la ora 19:00, la Teatrul de Vară din Parcul Chindia a avut loc spectacolul folcloric “De drag, Mărie, de drag”, unde au fost invitați: Simona Dinescu, Gabriel Dumitru, Ileana Pavelescu, Florentina Mîinea, Orchestra Populară “Chindia” (dirijor Ionuț Dumitrescu), Ansamblul Folcloric “Junii Valahi” și Ansamblul Folcloric “Bosilce”. 

În toate aceste zile târgoviștenii au făcut și cumpărături din târgul de toamnă din Parcul Chindia, iar în ciuda perioadei dificile pe care o traversăm, manifestările s-au derulat cu succes. 

 

La Zilele Cetății Târgoviște – 2020, eveniment organizat de Consiliul Local și Primăria Târgoviște și Teatrul “Tony Bulandra” Târgoviște, toți participanții la acțiunile culturale au purtat mască de protecție, tuturor le-a fost măsurată temperatura la intrarea în perimetrul dedicat manifestărilor, peste tot au fost amplasate aparate cu dezinfectant, iar scaunele au fost așezate în așa fel încât să se păstreze distanțarea fizică. 

Se anunță o toamnă bogată în evenimente culturale la Târgoviște, lucru îmbucurător după o perioadă atât de lungă în care astfel de întâlniri nu au fost posibile. 

La mulți ani, Târgoviște! La mullți ani, Maria! 

 

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.