Vezi aici cum vor începe elevii din Dâmbovița școala. Două localități vor aplica scenariul roșu

in Actualitate/Educație/Utile by
Banner

Luni, 7 septembrie 2020, Ministerul Sănătății a făcut public documentul care prezintă situația epidemiologică din fiecare localitate din România și de care va depinde scenariul după care vor fi reluate cursurile la data de 14 septembrie.

Conform ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, “fiecare unitate şcolară va decide și îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă”, după cum scrie Edupedu.ro.

În funcție de numărul de cazuri confirmate pozitiv, raportate la numărul de de locuitori, fiecare unitate administrativ-teritorială va pune în aplicare unul dintre cele trei scenarii posibile: verde, roșu sau galben.

Scenariul verde este cel mai optimist pentru că le permite tuturor elevilor să se întoarcă la școală.

Scenariul galben este cunoscut și sub denumirea de învățământ hibrid, asta pentru că elevii vor învăța atât la școală, cât și de acasă, online, prin rotație.

Scenariul roșu este cel care presupune ca orele de curs să se țină exclusiv online.

În ceea ce privește județul Dâmbovița, conform documentelor oficiale transmise de autorități, școlile din Gura Foii și Moțăieni se încadrează în acest moment la scenariul roșu. Astfel, elevii vor fi nevoiți să continue orele în mediul online, așa cum s-a întâmplat în ultimele luni.

În scenariul galben se încadrează 24 de comune din județul Dâmbovița, ceea ce înseamnă că elevii de aici vor învăța și la școală, dar și online.

Restul unităților administrativ-teritoriale din Dâmbovița, 63 la număr, vor putea aplica scenariul verde și îi vor putea primi pe toți elevii în clase, respectând, bineînțeles, normele sanitare în vigoare.

Mai jos veți putea vizualiza lista tuturor localităților din Dâmbovița și scenariul în care se încadrează fiecare dintre acestea:

Documentul care prezintă situația din fiecare județ din România poate fi accesat aici.

Sursa: Edupedu.ro

Banner