Sorin Ion, replică pentru Radu Popa: ”Nu vă luați Coca Cola și popcorn, că au mai pățit-o și alții”

in Actualitate/Politică by
Banner

Un domn pe nume Popa Radu (chiar nu știu exact cu ce se ocupă și de unde vine, aud doar că este permanent nervos) este foarte preocupat de activitatea mea profesională și mă găsește vinovat de toate relele de pe lume. Recunosc că sintagma ”Guvernul lui Ion Sorin” e interesantă, dar nu e cazul…

Deși îmi displace profund să aduc în discuție activitatea mea profesională într-o dispută politică, nu am cum să asist pasiv la încercarea jalnică de a mă discredita, prin urmare să le luăm pe rând:

1. Să fie sigur că muncesc zi lumină pentru rezolvarea problemelor învățământului dâmbovițean, ca întotdeauna în ultimii 5 ani. Evident că nu are de unde să știe asta, nici el și nici cei care-i suflă în ureche ce să scrie. Ar trebui să aibă vreo legătură cu sistemul de educație, dar cum nu au (nici măcar cu educația în general), cel mai simplu e să vorbești. Mai complicat e să faci.

2. Activitățile mele de campanie, până și prezenta postare, se desfășoară exclusiv după orele de program și în weekend. Când voi decide să-mi iau concediu, voi anunța public.

3. Mă bucur să constat că sunt greu de înlocuit, iar activitatea mea contează. Alți candidați pot merge liniștiți în ”goana după voturi”, nu se simte deloc lipsa lor de acolo de unde își iau salariul. Cu toate acestea, o instituție nu stă într-un om, oricât ar fi acela de valoros. Vă asigur că există în inspectoratul școlar oameni capabili, cărora le pot delega liniștit atribuțiile sau care mă vor înlocui atunci când îmi voi schimba locul de muncă.

4. În logica domnului de la PSD nici nu prea aș avea dreptul să candidez la vreo funcție, din moment ce sunt indispensabil chiar și câteva săptămâni sistemului din care fac parte. Îl rog frumos să ne prezinte lista profesiilor din care dumneavoastră aveți dreptul să vă alegeți reprezentanții. Cred că ”fără ocupație” ar fi fost ideal pentru domnia sa.

5. Să răspund și punctual? Dacă tot a întrebat câte măști a asigurat Guvernul elevilor și profesorilor dâmbovițeni? Răspuns: 451000, deocamdată. Dar dumneavoastră?

Iar covorașe dezinfectante fiți sigur că au absolut toate școlile. Pentru toate celelalte probleme, nu puține de altfel, muncim împreună cu directorii de școli să găsim soluțiile cele mai acceptabile într-un context cu care nimeni nu s-a mai întâlnit.

Este extrem de dificil să păstrezi un echilibru între asigurarea unui învățământ de calitate, dar și a securității elevilor și cadrelor didactice. Cu siguranță însă la acest lucru nu au cum să contribuie declarații politicianiste ca cea la care m-am referit.

P.S. Nu vă luați Coca Cola și popcorn, că au mai pățit-o și alții.

Prof. Sorin Ion,

Inspector General IȘJ Dâmbovița

Material realizat la comanda PNL Dâmbovița, CMF 21200012

Banner

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.