Zilele Cetății au debutat cu Salonul Editorial „I. H. Rădulescu”. La mulți ani, Târgoviște!

in Actualitate/Administrație/Cultură by
Banner

Sâmbătă, 5 septembrie 2020, în scuarul Primăriei municipiului Târgoviște, la ora 11:00, au debutat Zilele Cetății Târgoviștei, eveniment mult așteptat de cetățeni, mai ales că multe dintre acțiunile anuale din oraș, precum târgurile sau spectacolele, au fost imposibil de realizat în această perioadă dificilă generată de pandemia de coronavirus.

Ultima sărbătoare la care târgoviștenii au participat a fost Târgul de Mărțișor. Acum, la șase luni distanță, Târgoviștea îmbracă din nou straie de sărbătoare, iar prin respectarea normelor sanitare în vigoare, acțiunile se vor derula cu succes.

Primul eveniment inclus în programul Zilelor Cetății este Salonul Editorial „Ion Heliade Rădulescu”, o reuniune a editurilor valoroase din județ și din țară, unde sunt propuse cititorilor titluri dintre cele mai noi și interesante.

Au participat la deschiderea oficială: Daniel Cristian Stan – primarul municipiului Târgoviște, Monica Ilie – viceprimar, Cătălin Rădulescu – viceprimar, Gabriel Boriga – city manager, Titus Corlățean – senator, pr. dr. Marian Puiescu – consilier cultural și mass-media al Arhiepiscopiei Târgoviștei, care a transmis cuvântul Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, conf. univ. dr. Laura Monica Gorghiu – rectorul Universității „Valahia” din Târgoviște, prof. univ. dr. habil. Silviu Miloiu, prof. univ. dr. George Coandă, prof. dr. Alexandru Ștefănescu și mulți alți deputați, profesori universitari și personalități importante pentru cultura dâmbovițeană.

Prezentările au fost făcute de prof. univ. dr. Agnes Terezia Erich, managerul Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița.

„La mulți ani, Târgoviște! La mulți ani, târgovișteni!
Astăzi debutează Zilele Cetății 2020. Sigur, este o ediție care este influențată de această pandemie, dar cred că acest lucru nu îi diminuează în niciun fel importanța. Am vrut să nu trecem acest an fără să avem acest eveniment. Salonul Editorial „Ion Heliade Rădulescu” reprezintă un moment firesc în Cetatea de Scaun a Târgoviștei, aici unde a fost tipărită prima carte din spațiul românesc. Felicitări tuturor celor implicați în activitatea culturală! Târgoviștea rămâne o cetate a culturii grație celor care trudesc pe altarul culturii în municipiul Târgoviște!”, a declarat Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

Salonul Editorial „Ion Heliade Rădulescu” va rămâne deschis și zilele următoare, iar programul îl puteți urmări aici.

De asemenea, tot în cadrul Zilelor Cetății, în fiecare seară, până pe data de 8 septembrie, veți putea participa la spectacole de calitate, în aer liber, la Teatrul de Vară situat la intrarea în Parcul Chindia.

Nume importante precum Felicia Filip și Gheorghe Zamfir vin să spună „La mulți ani, Târgoviște!” (detalii aici).

Pentru anul acesta, cuvântul care descrie cel mai bine evenimentele dedicate Zilelor Cetății este eleganță.

La mulți ani!

Banner