Linii Telverde destinate informării cu privire la începerea noului an școlar/universitar

in Actualitate/Educație by
Banner

Pentru că mai sunt câteva zile până când elevii se vor întoarce la școală, unii dintre ei fizic, alții online, Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziția tuturor celor care vor să afle mai multe detalii cu privire la acest început de an școlar două linii de Telverde.

Astfel, una dintre acestea, Telverde – 0800 67 20 31 – va fi pusă la dispoziția elevilor, studenților și părinților, în vederea obținerii de informații privind reluarea/desfășurarea procesului instructiv-educativ, în timp ce a doua linie Telverde – 0800 67 20 32 – va fi destinată reprezentanților unităților de învățământ preuniversitar de stat și administrației publice locale, cu scopul de a oferi consultanță în materie de accesare a fondurilor europene prevăzute prin OUG nr. 144/2020.

Ministerul Educației și Cercetării a precizat că aeastă ordonanță reglementează:

1. Acordarea de sprijin tuturor unităților de învățământ preuniversitar de stat care vor să aplice pentru achiziția de tablete, pentru uz școlar, cu acces la internet, precum și pentru alte echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line;

2. Achiziția de echipamente de protecție medicală, dezinfectanți și containere sanitare mobile, achiziții decontate prin fonduri europene.

Ambele linii telefonice sunt gratuite și vor funcționa de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 16:00.De asemenea, trebuie să mai știți că Ministerul Educației și Cercetării a lansat recent și portalul educatiacontinua.edu.ro, mijloc complementar de informare directă pentru elevi, studenți, părinți, cadre didactice, precum și pentru alte categorii de public.

Pe acest site veți regăsi toate documentele emise de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății cu privire la norme, ghiduri, regulamente, metodologii, dar și alte documente din același areal tematic, grupate pe cicluri de învățământ/arii de interes.

Sursa: Ministerul Educației și Cercetării

Banner