fbpx

Platformă de știri și opinii

Atenție! Furtuni violente și ploi torențiale (și) în DB (3-4 septembrie)

in Actualitate/Utile by
Banner

Toamna pare să își intre în drepturi, cel puțin pe moment, odată cu primele zile din septembrie. Meteorologii au emis mai multe atenționări de tip cod galben și portocaliu (de furtuni violente si cantități însemnate de precipitații), pentru intervalul 3-4 septembrie. Atenționările vizează și județul Dâmbovița.

Pentru data de 3 septembrie atenționarea vizează doar partea montană a județului. Conform ANM:

  COD GALBEN
Interval de valabilitate: 03 septembrie, ora 12 – 03 septembrie, ora 21
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului şi hărţii

         În intervalul menționat, în jumătatea de sud-est a Transilvaniei, nordul și vestul Moldovei, nordul Munteniei și în nord-estul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25…35 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Pentru data de 4 septembrie, pentru judetul Dâmbovița, a fost emisă o atenționare de tip cod galben (în tot judetul) iar pentru zona montana o atenționare de tip cod portocaliu:

  COD GALBEN
Interval de valabilitate: 03 septembrie, ora 21 – 04 septembrie, ora 23
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului şi hărţii

         În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și sud-estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25…35 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 04 septembrie, ora 02 – 04 septembrie, ora 23
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate
Zone afectate: conform textului și hărții

           În județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, precum și în zona de munte a județelor Vrancea, Prahova, Brașov, Covasna și Dâmbovița, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 50…70 l/mp.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top