Profesorii din Dâmbovița, scrisoare către parlamentari cu privire la amânarea creșterii salariale

in Actualitate/Educație by
Banner

Dacă de la 1 septembrie 2020 profesorii din România ar fi trebuit să beneficieze de o creștere salarială, aflăm că acest lucru va fi amânat, iar în acest sens a fost adoptat și un proiect de OUG, aprobat înccele din urmă de Guvern.

Foarte mulți profesori din județul Dâmbovița au hotărât să ia atitudine asupra acestui fapt și să își unească forțele cu dascălii din toată țara.
Este vorba despre cadrele didactice care fac parte din Sindicatul Învățământ “Spiru Haret”, înființat în anul 2010, al cărui președinte, pentru județul Dâmbovița, este Haralambie Riza, profesor de informatică.

Astfel, reprezentantul membrilor Sindicatului Învățământ “Spiru Haret” Dâmbovița a trimis o scrisoare deschisă către parlamentarii și senatorii din județ pentru ca această situație să poată fi remediată.

“Se tot vorbește despre alocații și pensii, dar despre profesori? Ne deranjează felul în care ni s-a spus că nu mai primim banii și că nu știm cum va începe școala! Va fi greu cu masca pe față câte 6 ore. E totul în haos! Mai e un pic până la 1 septembrie, noi pe 1 începem școala, copiii încep pe 14.”, a relatat pentru Bazar Media prof. Haralambie Riza.

Inițiativei profesorilor din Dâmbovița s-a alăturat și președintele Federației Naționale Spiru Haret, Marius Nistor, iar împreună doresc să acumuleze un număr mare de semnături din partea cadrelor didactice, sub forma unei petiții, pentru ca Guvernul să nu mai amâne această creștere salarială.

Banner