fbpx

Platformă de știri și opinii

Lovitură de teatru în Parlament. Moțiunea de cenzură nu s-a votat, din cauza lipsei de cvorum

in Actualitate/Politică by
Banner

Parlamentul, întrunit în ședință de plen, pentru a vota moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva cabinetului Ludovic Orban, s-a văzut pus în imposibilitatea de a mai vota moțiunea.

În jurul orei 14.00 când a fost facut apelul pentru costatarea cvorumului de ședință a început sa se contureze și surpriza. Doar 170 de parlamentari au fost prezenți în sală, cu mult sub numărul minim de 233 ,necesar pentru a asigura cvorumul de ședință.

Ciolacu face declarații despre feorma PNL
Marcel Ciolacu (arhivă)

PNL, USR, PMP, care anunțaseră ca nu participă deloc la dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură, au absentat in corpore. Surpriza a venit din partea grupului minoritatilor (17 parlamentari) ce au absentat cu toții de la numărarea pentru cvorum. Dintre social democrați au fost constatate 5 absențe(Carmen Dan, Cătălin Rădulescu, Adrian Todor, Ciocan Dan și Pațurcă Roxana). Președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat că absenții, din rândurile social democraților, vor fi exclusi din partid, indiferent de motivele invocate pentru absență.

Parlamentul României-imagine arhivă

După amânarea cu o oră a ședinței pentru dezbaterea moțiunii de cenzură, aceasta a fost reluată în jurul orei 16.30, nici de această dată nefiind îndeplinit cvorumul. Doar 226 de parlamentari au fost prezenți, la numărătoare (PSD a făcut inclusiv un apel nominal al propriilor parlamentari). În aceste conditii ,ședința nu a mai avut loc, iar Guvernul Orban va rămâne în funcție.

Inițiatorul motiunii, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că va veni cu o soluție în următoarele 2 zile.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top