fbpx

Platformă de știri și opinii

Ultima noapte a cabinetului Orban II? Liderul PSD Dâmbovița dă ca sigură debarcarea Guvernului PNL!

in Opinii/Politică by
Banner

”…Moțiunea de cenzură va fi votată în plenul reunit al Parlamentului (…) Vreau să vă spun, de la Târgoviște, că pe 31 august 2020 Guvernul Orban va pleca acasă și noi, cei din PSD, vom propune României un guvern competent, un guvern format din specialiști, un guvern din care vor face parte oameni care să-și asume ceea ce este mai important pentru români.”

Declarația președintelui PSD Dâmbovița completează seria avertismentelor transmise de opoziție guvernanților. Dacă timp de mai multe luni oficialii guvernamentali și fruntași PNL respingeau ca fiind fantezistă posibilitatea inițierii unei moțiuni de cenzură înaintea alegerilor locale, lucrurile s-au precipitat iar poziționările liderilor grupărilor politice reprezentate în Parlament arată că moțiunea PSD are șanse mari să intre in istorie…

Ce le reproșează social-democrații liberalilor? Gama acuzelor este variată, de la proasta gestionare a crizei sanitare și până la reculul economic, de la incapacitatea de a pregăti redeschiderea școlilor în condiții optime până la nerespectarea legilor care statuau majorarea pensiilor și dublarea alocațiilor pentru copii.

”În primul rând, gestionarea pandemiei, oamenii nu mai au încredere în acest guvern și cred că trebuie să vină în fruntea Guvernului României oameni care să gestioneze pandemia și să asigure tuturor românilor confortul necesar pentru a trece cât mai repede de această perioadă. În al doilea rând, să asigure condițiile optime pentru deschiderea anului școlar. Mai avem două săptămâni, copiii trebuie să meargă la școală și astăzi Guvernul României nu a venit cu măsuri concrete pentru deschiderea anului școlar, părinții și copiii sunt speriați de deschiderea acestui an școlar pentru că nu știu ce se va întâmpla”, afirmă liderul PSD Dâmbovița.

Dacă, așa cum ne asigură Corneliu Ștefan, moțiunea va trece, PSD va susține varianta unui guvern ”de specialiști”.

”…ne dorim în fruntea Guvernului României specialiști, care să pună în aplicare legile pe care noi, cei de PSD, le-am inițiat și le-am votat în Parlament. Amintesc românilor și dâmbovițenilor că la 1 septembrie 2020 punctul de pensie trebuie să se mărească cu 40%, dar Guvernul PNL nu dorește mărirea punctului de pensie. Ne mai dorim un guvern care să aplice legea prin care noi, cei din PSD, am hotărât să dublăm alocațiile pentru copii. Sunt 5 milioane de familii care au beneficiari de aceste alocații și Guvernul României, în loc să dubleze alocațiile, a venit cu o mărire a alocațiilor copiilor de 22,5 lei. În primul rând este o bătaie de joc la adresa copiilor, la adresa părinților și la adresa românilor”

Cum spuneam, calculele politice indică faptul că moțiunea are mari șanse să fie adoptată, ceea ce va duce la demiterea premierului Ludovic Orban (pentru a doua oară în mai puțin de 6 luni!) și a întregului guvern.

Banner

Ultimele stiri din Opinii

Alegeri în pandemie

Mai sunt 12 zile până la localele din 27 septembrie. Campania electorală
Go to Top