Cod galben de caniculă (29-31 august) și în Dâmbovița

in Actualitate/Utile by
Banner

Vești proaste de la meteorologi. Vremea nu ține cont de calendar, iar temperaturile toride, caniculare, redevin de actualitate, în România, chiar dacă este, calendaristic, final de vară.

Urmează trei zile de caniculă (29-31 august) în mare parte din țară, după cum avertitzează meteorologii. Este vizat și județul Dâmbovița (în special zona de sud a județului).

Conform ANM:

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 29, 30, 31 august
Fenomene vizate: caniculă şi disconfort termic
Zone afectate: conform textului şi hărţii

În intervalul menţionat, în zonele de câmpie și de podiș disconfortul termic va fi accentuat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge 33…36 de grade și în jur de 37 de grade în regiunile sudice.

Canicula va afecta și județul Dâmbovița, excepție făcând zona de nord (zona montană). La Târgoviște sunt anunțate temperaturi maximale de 33 de grade Celsius, în zilele următoare.

În zona de sud a a județului (Titu, Găești), în schimb, temperaturile maxime vor depăși constant valoarea de 35 de grade celsius, la orele amiezii, până luni, 31 august, inclusiv.

Banner