fbpx

Platformă de știri și opinii

Se înființează Poliția Animalelor în România

in Actualitate by
Banner

Marți, 25 august 2020, Marcel Vela a anunțat proiectul Ordonanței de Urgență prin care este pusă în dezbatere publică înființarea Poliției Animalelor.

Ministrul de Interne a prezentat principalele prevederi. Astfel, dacă un animal se află în pericol, polițiștii îl vor putea confisca și vor avea dreptul să intre pe o proprietate privată fără mandat de la judecător dacă animalul este în pericol.

De asemenea, polițiștii se vor putea folosi de forțele și mijloacele din dotare în acțiunile de salvare a animalelor, acțiuni care vor putea fi înregistrate cu mijloacele audio-video sau foto, fără consimțământul persoanelor implicate.

“Dacă ai un câine, o pisică sau orice alt animal…te rugăm să te implici! Ne adresăm ție, cel care iubești animalele și care îți dorești ca acestea să fie respectate.

Astăzi, în prezența lui Șuier și a lui Max, am prezentat public proiectul de act normativ pentru modificarea Legii pentru Protecția Animalelor.

Nu avem pretenția că este un proiect perfect, dar știm că împreună cu tine îl putem face să fie așa cum trebuie, astfel încât în România animalele să fie cu adevărat protejate.

Este un moment extrem de important pentru acest demers și de aceea te rugăm să lași în comentariu propuneri pentru îmbunătățirea textului proiectului în care am prevăzut, printre altele, și înființarea Poliției Animalelor.

Proiectul de act normativ poate fi consultat accesând link-ul:
https://www.mai.gov.ro/informatii-publice/transparenta-decizionala/

Mulțumim tuturor pentru implicare!”, au transmis reprezentații Ministerului Afacerilor Interne pe pagina oficială de Facebook a instituției.

Necuvântătoarele supuse unor rele tratamente vor fi cazate în adăposturile publice și tratate corespunzător, după care pot fi adoptate de cei care sunt dispuși să le îngrijească cum trebuie și să le ofere atenție.

Sursa: Facebook MAI

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top