fbpx

Platformă de știri și opinii

“Ruta secretelor județului Dâmbovița spre munții Bucegi”, recunoscută la nivel național

in Actualitate/Administrație by
Banner

Luni, 24 august 2020, printr-un comunicat de presă, Consiliul Județean Dâmbovița a anunțat că “Ruta secretelor județului Dâmbovița spre munții Bucegi” a fost recunoscută de către autoritățile naționale.

Traseul propus prezintă atât tematici istorice și culturale, cât și turistice, astfel că cei care vor porni la drum vor putea admira atât piese de muzeu, cât și lucruri spectaculoase din natură.

Județul Dâmbovița are un potențial turistic fantastic, iar pe parcursul celor aproximativ 120 de km care constituie această rută pot fi vizitate locuri cu adevărat deosebite. Traseul urmează să fie promovat, în special în mediul online, astfel încât numărul celor care află despre aceste locuri să fie tot mai mare.

Comunicat de presă 

Potrivit unei adrese a Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri privind înființarea, de către Serviciul Relații Internaționale și Afaceri Europene în Domeniul Turismului din cadrul ministerului în cauză, a sistemului voluntar de recunoaștere a rutelor cultural turistice dezvoltate de organizațiile de turism sau autoritățile publice locale, Consiliul Județean Dâmbovița, la propunerea președintelui Alexandru Oprea, în calitate de inițiator, a întocmit documentația necesară în vederea recunoașterii ”Rutei secretelor județului Dâmbovița spre munții Bucegi ” drept rută cultural-turistică.

În urma analizării de către specialiștii din cadrul ministerului, ruta a fost recunoscută și urmează să fie promovată atât pe site-ul ministerului de resort, cât și în acțiunile de promovare derulate la nivelul instituției centrale mai sus-amintite.

Tematica rutei este atât turistică și culturală, cât și istorică, traseul fiind următorul: Târgoviște (Curtea Domnească – Turnul Chindiei și alte monumente din cadrul ansamblului) – Vulcana-Pandele (Casa-Atelier Gabriel Popescu) – Vulcana-Băi (Centrul Internațional Ecumenic) – zona Șaua Dichiului (platoul Bucegi) – lacul Scropoasa și Cheile Orzei – Cascada 7 Izvoare – Cheile Zănoagei – lacul și barajul Bolboci – Cheile Tătarului – platoul Padina – grota și mănăstirea Peștera Ialomița – Babele și Sfinxul – Cascada Obârșia Ialomiței.

Cu o lungime totală de 119,8 km, ruta presupune atât vizitarea unor monumente istorice, zone și elemente turistice reprezentative pentru frumusețea și moștenirea culturală a județului Dâmbovița, cât și cunoașterea legendelor care se ascund în spatele acestora și care oferă autenticitate locurilor, stârnind curiozitatea turiștilor. Astfel, traseul propus pune în valoare Ansamblul Monumental Curtea Domnească din Târgoviște sau casa gravorului Gabriel Popescu din Vulcana-Pandele, precum și zona montană a județului Dâmbovița, inclusiv stațiunea turistică de interes național Peștera-Padina.

Pentru întreg traseul, documentația prevede atât descrierea obiectivelor și zonelor de interes, cât și informații referitoare la acces, tarife, distanțe între obiective, posibilități de cazare, precum și modalități de recreere.  

Sursa: Consiliul Județean Dâmbovița

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top