fbpx

Platformă de știri și opinii

Cod portocaliu de furtună (24 august) și în zona de munte din Dâmbovița

in Actualitate/Utile by
Banner

Avertisment din partea meteorologilor. Au fost emise mai multe atenționări de tip cod galben si portocaliu de instabilitatea atmosferica accentuată (furtună) pentru mai multe zone din țară. Avertizarea, ce este valabilă pentru ziua de 24 august, vizează și partea de nord a judetului Dâmbovița (zona montană), unde este cod portocaliu de furtună.

Conform ANM:

Sursa foto hartă-meteoromania.ro

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 24 august, ora 12:00 – 24 august, ora 23:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate
Zone afectate: conform textului și hărții

           În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei și Transilvaniei, nordul Olteniei, Carpații Meridionali și Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

În ceea ce privește temperaturile, astăzi, 24 august, în jumătatea de nord a județului Dâmbovița, maximele nu vor depăși valoarea de 31 de grade Celsius, în vreme ce în sudul județului se vor atinge temperaturi ce merg până la limita pragului de caniculă, 33-34 de grade Celsius.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top