fbpx

Platformă de știri și opinii

Vremea o ia “razna”, la final de august. Caniculă și vijelii (23-26 august) și în Dâmbovița

in Actualitate/Utile by
Banner

Sfârșitul verii vine cu perioade lungi de instabilitate atmosferică dar și cu temperaturi crescute în termometre. Va fi caniculă dar și vijelii puternice, în toată țara, în perioada 23-26 august, este anunțul de ultimă oră al meteorologilor.

Conform celor de la ANM:

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 23 august ora 13 – 26 august, ora 06
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată;
Zone afectate: conform textului;

      Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, în după-amiaza zilei de duminică (23 august) și în noaptea de duminică spre luni (23/24 august), la munte, în regiunile vestice, nordice și centrale, apoi și în restul teritoriului. Se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

      Notă: În regiunile sudice și sud-estice, duminică și luni, local va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală va atinge și pe arii restrânse va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi, în general, de până la 34…35 de grade, iar duminică, izolat, până la 37 de grade în Lunca Dunării.

Disconfort termic

În judetul Dâmboviț,a temepraturile caniculare sunt anunțate în special pentru săptâmâna ce urmează să înceapă. În zonele de deal și de munte astăzi, 23 august, nu se vor depăși valorile maxime de 31-32 de grade celsius. Pe parcursul saptămânii ce vine, sunt așteptate temperaturi și de 37 de grade la umbră, în special în jumătatea sudică a județului. Și la Târgoviște temperaturile vor crește până la valori la limita pragului de caniculă, în zilele următoare.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top