fbpx

Platformă de știri și opinii

Aurelian Cotinescu (PNL Târgoviște): Consilierii liberali nu vor vota proiectul de mărire a costului reabilitării stadionului

in Actualitate/Politică by
Banner

Conferință de presă la PNL cu multe acuze la adresa actualei administații a municipiului Târgoviște.

Liderul organizației târgovistene a PNL, Aurelian Cotinescu, în acelasi timp și candidat la funcția de edil șef al municipiului, din partea PNL, la alegerile din 27 septembrie, a declarat că în ședința CLM Târgoviște de luni, 24 august, consilierii liberali nu vor vota proiectul de hotărâre prin care administrația locală intenționează să dubleze practic costul reabilitării stadionului „Eugen Popescu”.

Foto- Aurelian Cotinescu (21 august 2020)

„Actuala situație economică-financiară, a proiectului de reabilitarea a stadionului <Eugen Popescu>, din punctul nostru de vedere, a fost premeditată. Inițial ne-au spus că va fi vorba de un cost total al reabilitării de 10 milioane de lei. Ulterior suma s-a mărit la 32 de milioane de lei, iar noi am votat această sumă (n.red. în ședința de CLM Târgoviste). Acum Primăria ne anunță că noul cost de reabilitare este de 64 de milioane de lei.” A declarat Cotinescu.

Liderul liberalilor târgovișteni spune că toți consilierii liberali de la Târgoviște nu vor vota noul proiect, pentru că este unul nerealist, în care prețurile anunțate de Beneficiar sunt exagerate. În plus, Primăria nu dispune de acești bani, spune Cotinescu, deoarece stadionul este reabilitat cu fonduri proprii, pe care administrația locală le-a obținut prin credite bancare. „Iar băncile nu ne mai dau bani acum.” Mai spune Cotinescu.

Stadion „Eugen Popescu” (reabilitare si proiect final)

„Fanii echipei Chindia vor stadion nou, nu minciuni electorale. La proiectul de reabilitare a stadionului vorbim de o expertiză falsă , de o plângere penală și de o decizie a Inspectoratului de Stat în Construcții, prin care lucrările de reabilitare au fost sistate. Firma care lucrează, Municipal Construct, a fost amendată în acest sens cu suma de 5000 de lei. De asemenea, Curtea de Conturi a constatat un prejudiciu de 500.000 de lei, referitor la ceea ce lucrat până acum la stadionul <Eugen Popescu>”, a mai declarat Cotinescu.

Ținând cont de aceste, consilierii liberali nu vor vota proiectul de hotârâre, propus de Primăria Târgoviște, prin care suma de reabilitare a stadionului crește la valoarea de 64 de milioane de lei. Cotinescu spune că liberalii nu se opun reabilitării stadionului, dar că acest lucru se va face la costuri minime, astfel încât cei de la Chindia să poată evolua pe acest stadion, în liga I de fotbal, cât mai curând. Acest lucru se va întâmpla însă, după cum spune Cotinescu, după alegerile din 27 septembrie, când liberalul speră ca PNL ul să poată obține majoritatea în consiliul local si postul de primar al orașului.

La votul din data de 24 august, actuala majoritate, din CLMT, nu are nevoie de voturile consilierilor liberali pentru ca proiectul de hotărâre sa fie aprobat.

Se va finaliza stadionul „Eugen Popescu”, a mai spus Cotinescu, iar la momentul în care stadionul realizat de CNI, pe trenul de lânga Gara Târgoviște, va fi gata, echipa Chindia va evolua pe acel stadion, stadionul „Eugen Popescu” urmând să devină o arenă destinată altui tip de evenimente, în viziunea liberalului.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top