fbpx

Platformă de știri și opinii

Cod galben și portocaliu de furtună, în aproape toata țara (15 august). Ploi și temperaturi scăzute în weekend (DB)

in Actualitate/Utile by
Banner

Va fi un sfârșit de săptămână (15-16 august) cu multe avertizări de vreme rea. Meteorologii au emis o avertizare de tip cod galben și furtună pentru cea mai mare parte a țării, valabilă pentru ziua de 15 august.

În Dâmbovița, temperaturile vor scădea sensibil pe parcursul zilelor de sâmbată și duminică (o maximă de doar 21 de grade Celsius la Târgoviște, în data de 16 august).

Conform ANM:

Sursa foto harta-meteoromania.ro

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 15 august, ora 10:00 – 16 august, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 15 august, ora 12:00 – 16 august, ora 06:00
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate
Zone afectate: conform textului și hărții
;

            În intervalul menționat, în sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, precum și în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

Pe tot parcursul zilei de duminică instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a țării, dar îndeosebi în jumătatea de vest. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe suprafețe mici 40…50 l/mp.

Prognoză Dâmbovița (15-16 august)

La Târgoviște și în judetul Dâmbovița sunt anunțate furtuni, în acest sfârșit de săptămână. La Târgoviște, de exemplu, pe lângă ploile ce pot avea un caracter torențial, se anunță și o scădere drastică a temperaturii. Astfel, în ziua de duminică, 16 august, temperatura maxima diurna nu va depăși valoarea de 21 de grade Celsius, conform previziunilor meteorologice. Minimele nocturne vor scădea până la valori de 15 grade celsius, în următoarele zile.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top