fbpx

Platformă de știri și opinii

Lovitură pentru PSD DB. Primarul de la Ciocănești, Marin Păun, nu mai are voie să candideze

in Actualitate/Justiție/Politică by
Banner

Primarul în funcție de la Ciocănești, Marin Păun, nu mai are voie sa candideze la alegerile locale din acest an. Decizia a fost luata de Judecătoria Răcari, ce a admis, în data de 12 august, o cerere de interzicere a dreptului de candidatură a primarului, depusă de o persoană fizică.

Sursa foto-facebook Marin Păun (primar comuna Ciocănești, Dâmbovița)

Actualul primar social democrat de la Ciocănești, Marin Păun, a fost declarat incompatibil de ANI (Agenția Națională de Integritate) încă din anul 2016, înainte de alegerile locale din acel an. În motivarea deciziei celor de la ANI se specifica, la acea vreme că:

“CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În perioada exercitării mandatului de primar a emis și semnat mai multe documente ce au stat la baza organizării concursului de promovare în grad profesional a fiicei sale.Ulterior, prin dispozițiile semnate de PĂUN MARIN, fiica acestuia a fost transferată începând cu data de 01 iulie 2013 de la Compartimentul de asistență socială și autoritate tutelară, la Biroul financiar-contabil din cadrul Primăriei comunei Ciocănești. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1)  şi (2) din Legea nr. 161/2003.”

Ulterior însă, în anul 2016, Marin Păun a candidat la alegerile locale în ciuda faptului că fusese declarat incompatibil de ANI. Asta pentru că nu a fost cotestată și în instanță candidatura acestuia.

Foto-Sentință Judecătoria Răcari, 12 august 2020

Acum, în 2020, se pare că edilul șef de la Ciocănești, nu a mai avut la fel de mult noroc. Candidatura acestuia a fost contestată în instanță iar Judecătoria Racari a emis, în data de 12 august o sentință definitivă în acest sens, în care se precizează că:

 “Admite contestaţia formulată de către contestatorul Nilă Ion-Ciprian, în contradictoriu cu intimatul Păun Marin. Anulează Hotărârea Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 20, Comuna Ciocăneşti, Judeţul Dâmboviţa, privind admiterea şi înregistrarea candidaturii intimatului Păun Marin la funcţia de primar. Respinge cererea intimatului de obligare a petentului la achitarea cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 24 de ore de la pronunţare. Apelul se depune la Tribunalul Dâmboviţa, sub sancţiunea nulităţii. Prezenta hotărâre nu se comunică. La data rămânerii definitive, hotărârea se aduce la cunoştinţa Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 20, Comuna Ciocăneşti, Judeţul Dâmboviţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 12.08.2020, ora 17:40.
Document: Hotarâre  856/2020  12.08.2020″

Hotărârea instanței a venit doar cu 2 zile înainte de momentul în care cei de la PSD Dâmbovița, din partea cărora intenționa să candideze pentru un nou mandat de primar și Marin Păun, de la Ciocănești, se pregăteau sa depuna listele de candidați definitive pentru alegerile locale din septembrie 2020.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top