fbpx

Platformă de știri și opinii

Țuțuianu, iertat de Voiculescu. Antena 3 îi ceruse despăgubiri de 2 milioane de euro

in Actualitate/Justiție by
Banner

Răsturnare de situație în procesul Antena 3- Adrian Țuțuianu. Televiziunea controlată de mogulul Dan Voiculescu a renunțat la judecată chiar la o zi după ce instanța rămăsese în pronunțare.

La sfârșitul lunii noiembrie 2018, Societatea Antena 3 SA l-a dat în judecată pe Țuțuianu pentru acuzaţiile potrivit cărora televiziunea de ştiri ar fi primit două milioane de euro pentru publicitate şi drept urmare prezenţa lui şi a fostului vicepremier Paul Stănescu nu a mai fost agreată pe post.

Într-o serie de înregistrări lansate în spaţiu public, Ţuţuianu explica de ce nu a mai fost invitat la Antena 3, acuzând postul că a primit două milioane de euro pentru publicitate. De asemenea, fostul lider al PSD Dâmboviţa afirma că Alessandra Stoicescu i-ar fi refuzat apariţia într-o emisiune lui Paul Stănescu, imediat după ce postul ar fi primit banii, dar şi că fondatorul trustului, Dan Voiculescu, îşi doreşte amnistia şi graţierea pentru a putea candida la alegerile europarlamentare (mai jos ,video youtube cu declarațiile lui Adrian Țuțuianu).

Antena 3 a avut atunci o reacţie promptă, anunţând că îl va acţiona în instanţă pe Ţuţuianu pentru acuzaţiile “complet false şi denigratoare”. Mai mult, despăgubirile cerute au fost de două milioane de euro, suma pe care liderul PSD Dâmboviţa de atunci  susţinea că ar fi primit-o trustul Intact.

„Toate afirmaţiile făcute de domnul Adrian Ţuţuianu la adresa postului nostru de televiziune, a fondatorului trustului şi a celorlalte persoane la care se face referire sunt complet false. Întrucât declaraţiile sunt complet denigratoare şi nu au niciun fundament real, postul nostru de televiziune a luat decizia de a-l acţiona în instanţă pe domnul Adrian Ţuţuianu şi îi vom cere despăgubiri de 2 milioane de euro. Totodată, Antena 3 condamnă ferm propagarea unor astfel de informaţii mincinoase fără o minimă verificare în prealabil a veridicităţii afirmaţiilor făcute de persoana în cauză“, transmiteau la acel moment reprezentanţii Antena 3.

Procesul, început pe 29 noiembrie 2018, s-a încheiat (un recurs este aproape exclus) pe 31 iulie anul acesta, la doar o zi după ce instanța, Tribunalul București, rămăsese în pronunțare. Pur și simplu, în ultimul moment, reclamanta, Antena 3, a renunțat la judecată.

Conform Codului de Procedură Civilă, “dacă reclamantul renunță la judecată la primul termen la care părțile sunt legal citate sau ulterior acestui moment, renunțarea nu se poate face decât cu acordul expres sau tacit al celeilalte părți.” Mai pe românește, s-a căzut la pace. Oare cu ce preț?

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top