fbpx

Platformă de știri și opinii

Cod galben de furtună (11 august) și în Dâmbovița. Până când țin ploile

in Actualitate/Utile by
Banner

Este, încă, cod galben de furtună, emis de meteorologi, pentru 13 județe din centrul și sudul țării, printre care și Dâmbovița. Furtunile vor lovi pâna la ora 23.00 a zilei de 11 august. Totuși chiar și fără cod galben de furtună ploi izolate vor cădea în Dâmbovița și zilele următoare.

Conform ANM:

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 11 august, ora 12:00 – 11 august, ora 23:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

         În intervalul menționat, în vestul și sudul Transilvaniei, în sudul Banatului, în sud-vestul Moldovei, precum și în jumătatea de nord a Olteniei și a Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.
Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul țării.

Conform prognozelor meteo,în Dâmbovița si pe parcursul zillelor urmatoare sunt posibile ploi (în special în nopatea de 12-12 august). Temperaturile maxime nu vor mai atinge însă pragul de caniculă. La Târgoviște sunt estimate valori maximale de până la 31 de grade, până la finalul săptămânii.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top