fbpx

Platformă de știri și opinii

Atac dur la adresa PNL: ”Grup infracțional organizat! Folosesc poliția pentru a ne intimida primarii”

in Actualitate/Politică by
Banner

Aflați la putere de aproximativ nouă luni, liberalii conduși de Ludovic Orban sunt tot mai des ținta criticilor dure din partea opoziției. Și dacă PNL își poate permite să ignore atacurile partidelor de buzunar, Pro România, ALDE sau USR+, situația se schimbă când perdaful le este tras de adversarii ”de moarte” de la PSD.

Social-democrații au reprezentarea parlamentară care le permite inițierea (cu mari șanse de reușită!) unei moțiuni de cenzură, așa încât lucrurile capătă o altă turnură.

Se pare, însă, că amenințarea trântirii Guvernului la vot, în Parlament, nu este suficientă pentru presupusele ilegalități comise de liberali. PSD a anunțat zilele trecute că va depune o plângere penală împotriva conducerii PNL, iar acuzațiile formulate de liderii social-democrați sunt foarte grave – sub rezerva că procurorii vor fi aceia care vor stabili dacă faptele incriminate există.

Până la finalizarea cercetărilor, care vor fi declanșate de plângerea înaintată de avocații Partidului Social Democrat, s-a declanșat un aprig război al declarațiilor. De la București sau de la Târgoviște, liberalii sunt puși la zid cu acuzații dintre cele mai diverse, de la șantaj și dare/luare de mită până la constituirea de grupuri infracționale organizate sau folosirea instituțiilor de forță ale statului pe post de braț înarmat al partidului.

Aflat la Târgoviște, vicepreședintele Senatului României, senatorul Titus Corlățan, a reiterat hotărârea partidului său de a lămuri în justiție acuzele deosebit de grave aduse fruntașilor liberali.

Titus Corlățean, care este și președinte executiv al PSD Dâmbovița, a declarat la conferința de presă a partidului său că, la ordinul unor personaje sus-puse în ierarhia statului, poliția este transformată în falanga înarmată a PNL, ofițerii de poliție primind indicații ”să se ocupe” de primarii PSD. ”Cu nume și prenume”, după cum subliniază liderul PSD

În context, cel arătat cu degetul ca fiind capul răutăților este Virgil Guran, liderul PNL Dâmbovița, care ocupă funcția de consilier de stat la Cancelaria prim-ministrului pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului.

”Avem acces la date, la informații, la elemente care conturează tot mai mult – și am proprietatea termenilor – imaginea unui grup infracțional organizat la PNL Dâmbovița cu racordare la nivel central PNL”, a declarat senatorul Corlățean, subliniind totodată rolul pe care prefectul județului, liberalul Aurelian Popa, l-ar juca în schema devoalată de social-democrați.

Deși s-a ferit să ofere prea multe detalii, insistând că responsabilitatea stabilirii veridicității acuzelor revine anchetatorilor, vicepreședintele Senatului a declarat că reprezentanții PSD au informații, pe care le vor pune la dispoziția procurorilor, despre presupusele ilegalități comise de liderii PNL, din Dâmbovița și de la centru.

”Sunt informații și le vom pune la dispoziția Parchetului General, DNA-ului, prin intermediul avocaților partidului, cu privire la ordine venite politic de la consilierul de stat al primului-ministru, domnul Guran, către oameni din ierarhia IJP, de la Dâmbovița, cu comenzi foarte clare, care mai departe se transmit la oameni din diferite secții din județ, cu recomandarea: ocupați-vă de primarii PSD! Cu nume și prenume”, a mai spus Titus Corlățean.

Deși perioada de (pre)campanie electorală este prin tradiție extrem de agitată, cu acuze și dezvăluiri care mai de care, evoluția actuală din viața politică marchează o premieră. De fapt, o escaladare fără precedent a războiului politic, care, iată, se mută în sediile Parchetelor.

Distribuie pe
Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top