fbpx

Platformă de știri și opinii

Cod galben de caniculă și în Dâmbovița. Până când mai ține arșița

in Actualitate/Utile by
Banner

Meteorologii au emis cod gabel de caniculă pentru județele din sudul și estul României, atenționare ce este valabilă pentru zilele de 7-8 august. În Dâmbovița temperaturile ating și valori de 36 de grade la umbră.

Conform anunțului făcut de specialistii de la ANM:

Sursa foto hartă-meteoromania.ro

Interval de valabilitate: 07 și 08 august;
Fenomene vizate: caniculă, intensificări ale vântului;
Zone afectate: conform textului și hărții

           Pe arii extinse în regiunile sudice și estice vremea va fi caniculară, se vor înregistra temperaturi maxime de 35…38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități. În jumătatea de sud a țării local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în jurul a 55 km/h.

         În Dobrogea, sudul Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei și local în Oltenia nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime ce nu vor coborî sub 20 de grade.

         Notă: Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și în Câmpia de Vest.

Canicula va fi resimțită în special în zona de sud a județului. La Târgoviște temperaturile se opresc la limita pragului de caniculă (34-35 de grade Celsius), în vreme ce în zonele de sud (Găești sau Titu) se ating  și valori de 36 de grade celsius, la umbră. Codul de canicula este valabil până inclusiv în data de 8 august. Temperaurile se vor menține însă ridicate (peste 30 de grade Celsius), până în data de miercuri, 12 august, când sunt anunțate ploi.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top