fbpx

Platformă de știri și opinii

Târgoviște| Skatepark “Chindia” va fi gata luna viitoare

in Actualitate/Administrație by
Banner

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, a făcut o precizare importantă, mai ales pentru tinerii din oraș.

Este vorba despre termenul la care se va finaliza investiția finanțată din bani europeni prin care va fi asigurat un spațiu de relaxare cu foarte multe facilități, incluzând aici și echipamentele de skate și de fitness și spațiile verzi generoase, acestea din urmă având o suprafață de peste 3000 mp.

Potrivit declarațiilor edilului de la Târgoviște, lucrările vor fi gata luna viitoare.

De asemenea, proiectul prevede și o zonă de picnic, dar și bănci inteligente, cu wi-fi și funcționalități de încărcare a dispozitivelor mobile.

“Aria terenului aferent implementării acestui proiect este de 4068 mp și a rezultat exclusiv ca urmare a măririi Parcului Chindia într-o zonă degradată și închisă publicului, care nu a mai fost utilizată de zeci de ani.

Accesul în noua locație va fi făcut prin zona pistei de alergare din parc, partea dinspre Grădina Zoologică Târgoviște. 

Se vor amplasa elemente diverse, care permit realizarea unei game largi de activități: bare, elemente skate tip quarter pipe, halfpipe, spine etc.

Totodată, parcul va fi dotat cu un complex de bare de tracțiuni tip <<Fitness Urban>> și <<Street Workout>>, beneficiind și de alte facilități pentru odihnă și recreere.

Valoarea totală a investiţiei este de 1.420.153,24 lei (cu TVA), iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiții 4.2, „Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.

Dincolo de vorbe, alături de investiția care vizează parcul de la UM Gară, pe bani europeni, administrația locală târgovișteană derulează un alt alt proiect care are în vedere atât extinderea zonelor verzi din orașul nostru, cât și realizarea unui obiectiv de investiții destinat iubitorilor de sport și de mișcare în aer liber.”, a declarat Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

Sursa: Facebook Daniel Cristian Stan 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top