fbpx

Platformă de știri și opinii

Dâmbovița: Val de amezi, de la jandarmi, pentru cei ce nu respectă regulile turismului montan

in Actualitate by
Banner

Cei de la Jandarmeria Montană Dâmbovița nu duc lipsă de activitate. În ultimele zile aceștia au dat zeci de amenzi și avertismente, turiștilor aflați în vacanță sau doar  la relaxare în zona montană dâmbovițeană (Bucegi). Amenzile i-au vizat pe cei care nu respectă regulile turismului montan și care au campat în zone interzise sau au pus în pericol integritatea zonelor ocrotite.

“Jandarmii montani de la posturile Zănoaga și Peștera au desfășurat activitațile în zonele Peștera, Zănoaga, Padina, Lăptici, Piatra Arsă, Horoabe, Bolboci și Dichiu, în locuri de campare, precum și pe traseele montane.
În urma acestora au fost aplicate 33 sancțiuni contravenționale, dintre care 15 avertismente și 18 amenzi în valoare totală de 2800 de lei pentru aprinderea focului, parcarea autoturismelor în spații neamenajate, desfășurarea de activități de picnic în afara zonelor special amenajate și instalarea în fondul forestier de corturi, fără drept.
În activitățile desfășurate jandarmii montani au acționat atât independent, cât și în comun cu reprezentanți ai Parcului Natural Bucegi.
În cadrul acțiunilor au fost distribuite peste 150 de materiale informative.”

Sursa foto articol-facebook/Jandarmeria Dâmbovița

Este anunțul făcut, pe pagina de facebook proprie, de cei de la Jandarmeria Dâmbovița. Acțiunile amintite au avut loc la finalul săptămânii trecute (cu preponderență) adică în perioada în care zona montană este cel mai aglomerată.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top