fbpx

Platformă de știri și opinii

Dâmbovița: Atenție! Mască obligatoriu (aproape) peste tot, din 2 august, ora 12.00. Terasele se închid la ora 23.00

in Actualitate/Administrație by
Banner

Măsuri drastice și în judetul Dâmbovița, luate de autorități, în încercarea de a preveni răspândirea comunitară a COVID 19. Începând din data de 2 august (ora 12.00) masca de protecție devine obligatorie aproape peste tot, fie că este vorba de spații închise sau spații deschise. În plus, și judetul Dâmbovița este unul din cele 17 județe unde a fost restricționat programul barurilor, teraselor și a sălilor de jocuri de noroc. Tot din 2 august programul acestora va fi restricționat pentru intervalul orar 6.00-23.00.

Imagine cu un caracter ilustrativ

Conform unui comunicat de presă al celor de la Prefectura Dâmbovița:

Comunicat de presă nr. 7489/01.08.2020

Astăzi, 01.08.2020, în urma exprimării voturilor a membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița, a fost aprobată hotărârea CJSU nr. 22/01.08.2020, care vizează următoarea măsură:

– Începând cu data de 02.08.2020, ora 06.00, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spatiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, oboarele, talciocurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane din gări, autogări și alte asemenea), parcuri publice, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul lăcașelor de cult, zona cimitirelor, exteriorul obiectivelor turistice.

– Obligativitatea purtării măștii în spațiile enumerate se instituie în intervalul orar 06:00 – 23:00.

Totodată, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi hotărârea numărul 38 din 1 august 2020.

Astfel, au fost stabilite, la propunerea specialiștilor, zonele în care este limitat(06.00-23.00) programul teraselor, barurilor, operatorilor de jocuri de noroc și altora asemenea, cu scopul limitării răspândirii noului tip de coronavirus (COVID-19). Printre zonele enumerate se regăsește și județul Dâmbovița.

Măsura intră în vigoare începând de mâine, 2 august, ora 12.00, este valabilă 14 zile și poate fi prelungită numai prin hotărâre CNSU.

Și această măsură se înscrie în seria acțiunilor proactive luate de autorităţi pentru protecția sanitară a persoanelor.”

Biroul de presă al Instituției Prefectului județul Dâmbovița

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

O mare dezamăgire…

Le mulțumesc preoților și credincioșilor din Arhiepiscopia Târgoviștei care au respectat toate
Go to Top