fbpx

Platformă de știri și opinii

Atenție! Cod galben de caniculă (și) în Dâmbovița (30 iulie)

in Actualitate/Utile by
Banner

Vreme de foc în sudul țării! Asta au anunțat meteorologii pentru ziua de 30 iulie. A fost emisă și o atenționare de tip cod galben de caniculă ce vizeaza și județul Dâmbovița. În special în sudul județului, temperaturile vor depăși 35 de grade Celsius, la umbră.

Conform ANM:

COD GALBEN

Interval de valabilitate: joi (30 iulie)
Fenomene vizate: caniculă, disconfort termic accentuat;
Zone afectate: conform textului și hărții;

      În cursul zilei de joi (30 iulie), în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum și în centrul și sudul Moldovei, va fi caniculă, temperaturile maxime vor depăși frecvent 35 de grade, iar pe arii restrânse se vor situa peste 37…38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar noaptea de joi spre vineri (30/31 iulie) va fi tropicală, cu temperaturi care, în general, nu vor coborî sub 20 de grade.

Notă: Disconfortul termic va fi ridicat și în restul teritoriului, iar în zonele de câmpie și de podiș, indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități.

Codul galben este valabil în special în sudul județului Dâmbovița, unde sunt anunțate frecvent temperaturi de peste 35 de grade Celsius, la umbră, pe parcursul zilei de 30 iulie. La Târgoviște sunt anunțate maxime de până la 34 de grade Celsius.

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

O mare dezamăgire…

Le mulțumesc preoților și credincioșilor din Arhiepiscopia Târgoviștei care au respectat toate
Go to Top