6 cazuri de infectare cu COVID-19 la Pucioasa. Mesajul primarului Ana

in Actualitate/Administrație/Sănătate by
Banner

Dacă în ultimele 3-4 luni locuitorii orașului Pucioasa au trăit sub presiunea transformării spitalului orășenesc în spital-suport în campania anti-covid, iar Hotelul Ceres a fost cartierul general al medicilor detașați în același scop, acum orașul se confruntă cu primele cazuri de infectare printre cetățenii săi.

Potrivit primarului urbei, Constantin Ana, printre cei 58 de bolnavi covid internați la spitalul din oraș, sunt și locuitori ai Pucioasei.

”…acest oras este casa noastra, a tuturor! Si trebuie sa il protejam prin toate metodele posibile, protejandu-ne in primul rand pe fiecare dintre noi!”, subliniază primarul Ana.

Deși situația nu este una fericită, nu este nici motiv de panică. Însă cetățenii au dreptul să știe ce se întâmplă în orașul lor!

”Ne pregatim de o noua saptamana!

O saptamana intr-un judet aflat sub presiunea numarului constant mare de imbolnaviri de Covid!

Pentru cei implicati, inclusiv pentru administratiile locale, tensiunea este mai mare decat credeti, mai ales ca nu mai exista localitate fara persoane contaminate.

Pentru a evita orice speculatie, vreau sa va prezint situatia REALA, la nivelul localitatii noastre: astazi avem in oraș 6 cetateni depistati pozitiv la testul Covid!

O parte din ei sunt internati in spital (am discutat cu fiecare dintre ei si sunt bine astazi, desi unul dintre ei a avut complicatii), iar restul sunt izolati la domiciliu si respecta cu strictete regulile impuse.

Va spun toate aceste lucruri pentru a avea informatiile corecte, de la o sursa autorizata!

Din anchetele epidemiologice am inteles faptul ca respectivele persoane au dobandit virusul in alt mediu decat cel profesional sau familial, deci nu exista astazi surse sau focare locale!

Totodata in spitalul orasenesc Pucioasa sunt internate 58 de persoane si, fara satisfactie, va spun ca tratam si primii pacienti din oras, pe langa persoane din toate colturile judetului plus Ilfov si Bucuresti!

Aceasta este situatia astazi!!!

Nu este nici foarte rea, dar nici imbucuratoare!

Trebuie sa stiti toate aceste lucruri pentru a actiona impreuna pentru siguranta noastra, a tuturor!

Nu vreau sa sadesc panica! Dar vreau sa cladesc o siguranta care vine din responsabilitate!

Va rog sa realizati ca acest oras este casa noastra, a tuturor! Si trebuie sa il protejam prin toate metodele posibile, protejandu-ne in primul rand pe fiecare dintre noi!”, le-a transmis primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, concitadinilor săi.

 

Banner