fbpx

Platformă de știri și opinii

Dâmbovița| Despăgubiri pentru încă 7 comune afectate de inundații

in Actualitate/Administrație by
Banner

În ultima perioadă, județul Dâmbovița a fost vizibil afectat de cantitățile mari de apă. Inclusiv la acest moment ne aflăm sub avertizare de cod galben, iar în urmă cu o zi pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din mai multe gospodării din localitatea Glod (amănunte aici).

Mai multe echipe de specialiști evaluează pagubele produse de inundații în comunele dâmbovițene, astfel că, prin Hotărâre de Guvern, la jumătatea lunii iulie, 11 localități au fost despăgubite, iar Instituția Prefectului Județului Dâmbovița a anunțat, printr-un comunicat de presă, că au fost alocate sume de bani pentru despăgubirea a încă 7 comune din județ.

Totodată, echipele de specialiști continuă să evalueze pagubele produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase.

Comunicat de presă

Ca urmare a activităților desfășurate în perioada 06.07-09.07.2020 de comisiile de evaluare a pagubelor constituite prin ordin al Prefectului județului Dâmbovița, conform dispozițiilor Ordinului nr. 459/78/2019 al ministrului apelor și pădurilor și al ministrului afacerilor interne pentru aprobarea Regulamentului privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase, Guvernul României a adoptat Hotărârea nr. 571/22 iulie 2020 prin care s-au alocat sume în valoare totală de 5.451.000 lei, din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului pentru un număr de 7 UAT-uri din județul Dâmbovița, după cum urmează:

  • Comuna Costeștii din Vale : 460.000 lei
  • Comuna Glodeni: 396.000 lei
  • Comuna Moțăieni: 250.000 lei
  • Comuna Petrești: 1.422.000 lei
  • Comuna Pucheni: 600.000 lei
  • Comuna Uliești: 1.823.000 lei
  • Comuna Vârfuri: 500.000 lei

În principal, intervențiile vizează refaceri de drumuri locale sau comunale, obiective de infrastructură de interes local sau rigole străzi de pe raza UAT-urilor în cauză.

Facem precizarea că au mai fost înaintate note de fundamentare în vederea emiterii unor Hotărâri de Guvern pentru alocarea de sume din Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului, sume necesare asigurării cheltuielilor de cofinanțare a proiectelor din fonduri europene precum și a celor de funcționare, pentru alte  localități de pe raza județului nostru.

Sursa: Instituția Prefectului – Județul Dâmbovița

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

O mare dezamăgire…

Le mulțumesc preoților și credincioșilor din Arhiepiscopia Târgoviștei care au respectat toate
Go to Top