fbpx

Platformă de știri și opinii

Aurelian Cotinescu (PNL Târgoviște): “Este, poate, prea târziu pentru COS să mai poată fi salvat!”

in Actualitate/Politică by
Banner

Liderul PNL Târgoviște, Aurelian Cotinescu, în același timp și candidat al formațiunii la funcția de primar al Târgoviștei ( la scrutinul programat  a avea loc în data de 27 septembrie)  a vorbit, într-o conferință de presă, despre soarta COS Târgoviște. Liberalul a părut mai debgrabă pesimist, atunci când s-a referit la viitorul combinatului și la soarta celor aproximativ 1200 de salariați ce urmează să își piardă locul de muncă. În ceea ce a prezentat a  fi “adevărul despre Târgoviște”, Cotinescu a spus că vinovați, în viziunea sa, pentru actuala stare de fapt, sunt cei de la PSD. Pentru că nu au făcut nimic, de-a lungul anilor, pentru a împiedica deznodământul de acum, în ceea ce privește soarta COS Târgoviște.

“Cu 30 de ani în urmă, jumătate din populația orasului Târgoviște lucra în întreprinderi emblemă ale orașului, OțelInox, COS, SARO, UPET sunt doar câteva dintre ele. Sub guvernarea PSD a început devalizarea acestora. În 2002, sub Guvernarea Năstase a început privatizarea COS. Erau 10.000 de angajați. Au urmat concederi colective. 20 august 2013, Guvernare PSD, DN 72 este blocat de salariați, în încercarea de a își salva locurile de muncă. 8 iulie 2015, Guvernare PSD, începe demolarea efectivă a COS Târgoviște. 17 februarie 2017, Guvern PSD, demonstrații, angajații cer să își păstreze locurile de muncă, cer condiții corecte de muncă. 30 mai 2017, ambasadorul Federației Ruse vine în vizită la Târgoviște, la primăria Târgoviște. Primarul nu spune un cuvânt despre miile de angajați de la COS, aflați în pericol să își piardă locurile de muncă. 17 iulie 2020 -se anunță închiderea COS. 5o de ani de istorie în metalurgie sunt aruncați în ruine.(…)

Este poate prea târziu ca acest combinate să fie salvat. Și nu trebuie să ne mințim. Este foarte greu să se găsească o soluție reală pentru acești angajați și pentru combinat. (…)

Trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Primăria trebuia să prevadă iminenta disoluție a COS Târgoviște. Puteau să caute investitori importanți, care să vină la Târgoviște, astfel ca angajații disponibilizați să poată fi transferați către alte companii, astfel încât oamenii să nu rămână pe drumuri. Primăria putea să negocieze cu guvernele PSD, cu Ministerul de Finanțe, ca în baza datoriei pe care combinatul o avea către stat și către Primărie, prin Compania de Apă, să poată să preia o parte din aceste combinat, astfel încât să poată să-l transforme într-o zonă industrială.(…)

În țară nicio administrație locală, nimeni, nu așteaptă doar suportul Guvernului. Toată lumea caută soluții locale. La Târgoviște nu s-a întâmplat asta.”

Declarații, conferință de presă (21 iulie 2020)- Aurelian Cotinescu, PNL Târgoviște.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top