fbpx

Platformă de știri și opinii

Update| Moreni: Primăria confirmă focarul uriaș de coronavirus, de la Centrul de la Țuicani (55 de cazuri)

in Actualitate/Sănătate by
Banner

Update 18:15

În  această după-amiază, Primăria Municipiului Moreni a confirmat existența celor 55 de cazuri de persoane depistate pozitiv cu COVID-19, de la Centrul de Recuperare pentru Persoane cu Handicap din Ţuicani.

Într-un comunicat de presă, și Direcția de Sănătate Publică Dâmboviţa confirmă extinderea focarului de la Țuicani:

“Conform ultimelor rezultate primite astăzi 9.07.2020, pentru 55 de persoane din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Ţuicani –Moreni a fost confirmată infectarea cu virusul SARS- CoV-2. Monitorizarea clinică a acestora este efectuată de medicii specilişti ai Secţiei de Boli Infecţioase a SJU Târgovişte, care s-au deplasat la CRRPH Moreni pentru stabilirea conduitei terapeutice şi a internării în spital.

În acest centru se află în desfăşurare un focar de colectivitate cu 106 cazuri, din care 92 de cazuri confirmate la persoanele asistate şi 14 cazuri confirmate în rândul personalului.
Toţi cei 55 de beneficiari pozitivi sunt monitorizaţi clinic de medicii specialişti din cadrul Secţiei de Boli Infecţioase a SJU Târgovişte, pentru stabilirea conduitei terapeutice şi a internării ăn spital.

D.S.P. Dâmboviţa menţine măsurile dispuse anterior şi anume:
-respectarea circuitelor funcţionale;
-distanţarea salariaţilor la fiecare schimbare a turelor de lucru;
-intensificarea operaţiunilor de curăţenie şi de dezinfecţie curentă;
-efectuarea dezinfectiei terminale.
– a fost interzis accesul vizitatorilor;
–a fost interzisa utilizarea de catre salariati a unor spatii comune;
-s-a impus purtarea echipamentului de protecţie standard pe tot timpul activităţii;

În cursul acestei zile, echipele D.S.P. Dâmboviţa au efectuat o acţiune de evaluare a noii structuri a Spitalului Municipal Moreni –Secţia de Recuperare Medicală, medicină fizică şi Balneologie şi a Spitalului Orăşenesc Găeşti-corp de clădire nou P+4, pentru stabilirea noilor circuite funcţionale epidemiologice, în contextul desemnării prin Ordinul ministrului sănătăţii 1239/08.07.2020 a acestor unităţi sanitare, ca spitale suport pentru tratarea pacienţilor COVID-19 cu forme uşoare sau asimptomatici.”

Știrea inițială

Administrația locală de la Moreni confirmă uriașul focar de coronavirus existent pe raza localității. 55 de cazuri noi sunt înregistrate la Centrul de Recuperare pentru Persoane cu Handicap din Ţuicani, ce aparține administrației locale.

Primarul municipiului Moreni, Constantin Dinu, a anunțat, printr-o postare pe pagina de facebook a primăriei, ceea ce era deja știut. Și anume că la Moreni, în Dâmbovița, se dezvoltă un uriaș focar de coronavirus. De asemenea, edilul face un apel către cetățenii localității.

Foto-pagină facebook, anunț Primăria Moreni

“Stimaţi cetăţeni,
Din păcate, în localitatea noastră, în ultimele zile, au apărut noi cazuri de COVID-19, iar astăzi au fost confirmate 55 de cazuri noi la Centrul de Recuperare pentru Persoane cu Handicap din Ţuicani şi un deces al unui pacient testat pozitiv. Este o situaţie tristă în ciuda tuturor eforturilor comune depuse de administraţia locală, conducerea centrului şi Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coronavirus.

De asemenea, vă informez că autorităţile centrale au decis prin Ordin al Ministrului Sănătăţii ca Secţia de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie şi Secţia Naşteri Normale ale Spitalului municipal Moreni să devină unităţi suport COVID-19 – care vor asigura permanent tratarea pacienţilor testaţi pozitiv sau suspecţi SARS-CoV-2.

Încă o dată, fac un apel la toţi cetăţenii că trebuie să înţeleagă că acest virus există şi că trebuie să respecte integral toate măsurile dispuse sau instituite de autorităţi: purtarea măştii de protecţie, dezinfecţia mâinilor, distanţarea socială, limitarea la maxim a ieşirii în spaţii şi zone aglomerate. Protejându-vă pe dumneavoastră, îi protejaţi şi pe cei din jurul dumneavoastră! Fiţi responsabili pentru că de fiecare dintre dumneavoastră depinde sănătatea cetăţenilor municipiului Moreni! Doar astfel putem trece cu bine împreună de această perioadă dificilă pentru noi toţi. Nu este o glumă, nu este o joacă. Să dovedim că suntem conştienţi cu adevărat pentru că altfel ne va fi foarte greu să eradicăm acest virus.
Vă mulţumesc!
Constantin Dinu, Primarul municipiului Moreni”

Foto- Centru Țuicani-Moreni

Este measjul integral al municipalității din Moreni. Încă din urmă cu aproximativ o săptămână fuseseră confirmate primele cazuri de coronavirus la centrul de la Țuicani.

Astăzi, 9 iulie, în Dâmbovița au fost confirmate 66 de cazuri noi de coronavirus, ceea ce transformă județul Dâmbovița în județul cu cele mai multe cazuri noi, în ultimele 24 de ore, după Bucuresti, unde au fost înregistrate cele mai multe cazuri noi în ultima zi.

Nu toate cazurile de la Țuicani au fost înregistrate în statistica aferentă zilei de 9 iulie, astfel că este foarte posibil ca și în statistica zilei de 10 iulie județul Dâmbovița să se poziționeze în fruntea clasamentului cazurilor noi de coronavirus, la nivel de țară.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top