Deputat PSD: ”Guvernul Orban-PNL este Guvernul corupției generalizate!”

in Actualitate/Opinii/Politică by
Banner

Aceasta este percepția publică a oamenilor după șapte luni de guvernare liberală.

Mai mulţi români cred că Guvernul Orban este mai corupt decât guvernele PSD decât cei care cred contrariul (43 % vs. 36%).

Românii mai cred că Guvernul PNL a profitat de pandemie pentru a face achiziţii netransparente (53%) şi că Iohannis şi PNL întreţin intenţionat panica (48%).

În loc să răspundă întrebărilor legitime ale opiniei publice despre scandalul Unifarm, atât premierul Orban cât și președintele Iohannis tac complice și sfidător…

Când e vorba de premierul său și de partidul său Președintele Iohannis nu mai scoate un sunet, tace complice.

În loc să iasă și să ceară clarificări și demisii/demiteri își apără colegii de partid și susținătorii politici.
Iohannis își probează încă o dată fățărnicia, dubla măsură …tace protector cu corupții PNL deși se arăta extrem de vocal și cavalerul neprihănit anticorupție la adresa PSD.

Întrebările rămân:
1) A făcut premierul Orban presiuni asupra directorului UNIFARM să nu rezilieze contractul cu măști proaste, așa cum a relatat presa?
2) A vorbit premierul Orban, în perioada de pandemie, cu omul său de încredere, respectiv doamna care administra firma care a oferit șpaga la Unifarm?
3) A făcut premierul Orban presiuni asupra managerilor de spitale pentru a cumpăra măști de protecție proaste de la UNIFARM?
4) A folosit funcția de premier pentru a facilita importul măștilor la suprapreț din Turcia pentru UNIFARM?
5) A fost informat Președintele Iohannis, în prealabil, de faptele de corupție de la UNIFARM?
6) Dacă DA, de ce l-a protejat pe Orban, dacă NU, ce măsuri a luat în fața vulnerabilizării statului român, în condițiile în care serviciile nu au putut detecta o afacere de corupție atât de amplă.

Mâine începe efectiv funcționarea Comisiei parlamentare de anchetă asupra pandemiei. Prima acțiune pe care o va face va fi să ceară Guvernului toate contractele de achiziție din perioada stării de urgență și de alertă, pentru ca toată lumea să afle cine/cât și pentru ce a încasat miliarde din banii publici…

Conf.univ.dr. Claudia Gilia, Deputat PSD de Dâmbovița

Banner