Țuțuianu, un Pinocchio al politicii

in Actualitate/Opinii by
Banner

Șeful Pro România Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu, fost președinte local al PSD și al Consiliului Județean, recidivează cu asumarea realizării unor mari investiți, deși se poate lăuda cel mult cu datul din coate pentru un prim-plan la tăieri de panglici!

Într-o conferința de presă, Țuțuianu declara fără pic de rușine:

“Am 20 de ani de politică și nu am făcut umbră degeaba în politica dâmbovițeană, în spatele meu se află ani de muncă și realizări cu totul deosebite: Spitalul Județean din Târgoviște, Peștera Ialomiței, drumul din munte, Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, (…) cam jumătate din ce s-a construit în Campusul Universității “Valahia” din Târgoviște…”. Vezi și un colaj video elocvent:

Să le luăm pe rând:

  • Spitalul Județean – pe 8 septembrie 2010 se semnează contractul „Reabilitarea şi modernizarea Spitalului Judeţean Dâmboviţa”. Beneficiarul proiectului a fost Consiliul Judeţean Dâmboviţa prin finanțarea POR 2007 – 2013, Axa Prioritară 3, domeniul major de intervenție 3.1 Reabilitarea/ modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate. Contractul de finanțare semnat avea o valoare totală de 83.106.684,78 lei. În 2010, președintele Consiliului Județean era Florin Popescu.
  • Peștera Ialomiței – pe 4 mai 2012 a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii tehnice pentru creşterea potenţialului turistic al Peşterii Ialomiţei din masivul Bucegi, judeţul Dâmboviţa”.  Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului şi a avut o valoare de 6.415.828,68 lei. În mai 2012, președintele Consilului Județean era Florin Popescu.
  • Drumul din munte – pe 16 septembrie 2010 s-a  semnat contractul de execuţie pentru proiectul – “Reabilitarea DJ 713 Sinaia (DN71) – Cabana Cuibul Dorului –  Şaua Dichiului – Cabana Babele”, proiect derulat în asociere cu judeţul Prahova, investiţie aşteptată de zeci de ani. Proiectul ce viza refacerea drumului din munte, drum care face legătura între staţiunea Sinaia şi Cabana Babele de pe Platoul Bucegilor, avea o valoare totală de 40.987.027 lei, din care 25.537.506 lei pentru Dâmboviţa şi 15.440.520 lei pentru judeţul Prahova. Tot în acea perioadă s-a început și reabilitarea drumului ROMSILVA, de pe partea dreaptă a lacului Bolboci (sensul de urcare spre Peștera), printr-un proiect FEADR 2007-2013, în valoare de aproximativ 1.000.000 de euro. În 2010, președintele Consiliului Județean era Florin Popescu. Este adevărat că proiectul a fost continuat cu lucrări în județul Dâmbovița și de ceilalți președinți ai Consiliului Județean. Ca o remarcă, porțiunea dinte Cabana Dichiu și vechiul drum, facută pe vremea lui Țuțuianu, se prezintă în cele mai proaste condiții.
  • Palatul de la Potlogi – pe 15 aprilie 2011 s-a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe din zona ansamblul brâncovenesc Potlogi”. Investiţia a fost finanţată prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă  şi promovarea turismului, Domeniul major de intervenție 5.1 – Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe, valoarea totală a proiectului fiind de 42.809.489,34 lei. În 2011, președintele Consiliului Județean era Florin Popescu.
  • Campusul Universității “Valahia”- Țuțuianu spune, cu nerușinare, că a realizat „cam jumătate(!) din ce s-a construit în Campusul Universității “Valahia” din Târgoviște”. Este o totală lipsă de respect pentru eforturile deosebite ale rectorilor Florea Oprea, Ion Cucui, Călin Oros și ale colegilor lor, care, din 1997, au muncit necontenit pentru crearea celui mai modern campus universitar din România. De altfel, Țuțuianu se laudă cu astfel de lucruri și în Senatul universitar (este membru al Senatului), umplându-se de penibil spre amuzamentul colegilor săi. Este adevărat, oameni politici sau personalități locale au sprijinit de-a lungul timpului Universitatea, fără, însă, a face un caz din asta.

Acesta este politicianul Adrian Țuțuianu. Își asumă proiecte, încercând cu disperare să manipuleze opinia publică prin prezentarea numai a unor frânturi de adevăr. Toate aceste proiecte au fost inițiate de alte persoane. Anca Alexandrescu, fosta sa colegă de la PSD, l-a taxat dur, pe acest subiect, într-o emisiune la Realitatea Plus (vezi video):

Țuțuianu folosește intenționat termenul realizare și nu finalizare, cum ar fi corect. Adrian Țuțuianu, în conferința de presă, nu a prezentat niciun proiect major inițiat de el. Asta arată lipsa de viziune în ceea ce privește rezolvarea nevoilor mari ale județului. Tocmai la el, care a fost șef al CJ Dâmbovița și care își mai dorește un nou mandat. Țuțuianu nu este și nu va fi lider, ci doar un șef frustrat.

Nota redacției: Ilustrația articolului este o prelucrare realizată în spiritul demersului jurnalistic. În același spirit, în colajul video s-au folosit fragmente audio din piesa Frunze cad-Feli.

Banner