fbpx

Platformă de știri și opinii

Târgoviște: Trei pacienți cu coronavirus, de la ATI, mutați la spitale din țară, cu elicopterul(video)

in Actualitate/Sănătate by
Banner

În Dâmbovița, secțiile de terapie intensivă (pentru pacienții cu coronavirus) sunt pline. Trei pacienți care aveau nevoie de internare la ATI au fost transferați cu elicopterul la spitale din Galați și Medgidia.

Situația nu este deloc confortabilă în ceea ce privește gestionarea cazurilor de coronavirus din spitalele din Dâmbovița. Valul de infectări, din ultima vreme, a umplut practic spitalele (Târgoviște și Pucioasa) destinate internării pacienților cu coronavirus din județul Dâmbovița.

Conform unei comunicări a Departamentului pentru situații de Urgență (DSU)

“Ca urmare a atingerii capacității maxime de internare pe secțiile de terapie intensivă a pacienților în stare gravă infectați cu noul Coronavirus la Spitalul din Târgoviște, trei pacienți au fost transferați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați și la Spitalul Municipal Medgidia.

Decizia de transfer a pacienților a fost luată de Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI).

Transportul pacienților, intubați și ventilați mecanic, s-a realizat cu un elicopter de tip Mi-8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI, format din echipaj medical UPU-SMURD București.

Video -Mutare pacienți de la ATI Târgoviște

(prin amabilitatea lui Marian Grigorescu)

În Dâmbovița locurile de la ATI de la SJUT sunt deja ocupate. La acest moment se fac demersuri pentru transformarea unei secții a Spitalului de la Moreni în secție pentru pacienții cu coronavirus. Acest lucru se poate întâmpla doar cu acordul Ministerului Sănătații. La Moreni, secția de neonatologie a spitalului este secție suport pentru pacientele cu coronavirus (tinere mame) din judetul Dâmbovița. Noua secție ce ar urma să primească pacienți cu coronavirus, dacă se va primi aprobare, nu are legătură cu aceasta.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top