Asociația Turistică Peștera-Padina: susținem turismul civilizat, de nivel european!

in Actualitate/Administrație/Travel by
Banner

Am prezentat astăzi, în cadrul dezbaterii publice organizată de Consiliul Județean Dâmbovița (CJD) privind Nota conceptuală de amenajare a Stațiunii Turistice de Interes Național Peștera-Padina, observațiile din partea  Asociației Turistice Peștera-Padina.

Cu siguranță profesionalismul echipei desemnate să finalizeze acest proiect este unul de necontestat. Dar, considerăm că și punctele noastre de vedere sunt unele pertinente deoarece sunt ”trăite” zi de zi, aici, în Stațiunea Turistică. Spre deosebire de unii vorbitori sau alți comentatori, noi chiar ne desfășurăm activitatea 24 de ore din 24, 365 de zile din 365 aici, la Peștera-Padina. Și nu ieri, de azi, ci de vreo 20 de ani.

Ca urmare, susținem în continuare zonificarea funcțiunilor Stațiunii astfel: Zona Zănoaga, Bolboci : Camping, Pensiuni; Zona Padina: Mini hoteluri, Pensiuni  ; Zona Peștera: Hoteluri; NU rezidențial în Stațiune!

De asemenea, atragem atenția că fără o cooperare reală între Administrația Parcului Natural Bucegi, instituție care elaborează Planul de Management al PNB și Administrația CJD, instituție care elaborează Planul Urbanistic Zonal al Stațiunii, NU vom avea o Stațiune Turistică reală, de nivel european,  în următorii 10-20 de ani și ultimul hotel pus în funcțiune va rămâne tot cel din 1978!

Reamintesc că primul proiect de Stațiune a fost realizat în anii 1970 și primul PUZ de după Revoluție a fost elaborat în 1999, la vremea aceea cu dl Romeo Popescu (CDR)- Președinte.

Acum,  la 20 de ani distanță, din păcate nu avem încă un document nou de urbanism adaptat cerințelor unei Stațiuni montane moderne.

Oana Voicu, președinte Asociația Turistică Peștera-Padina

Banner