fbpx

Platformă de știri și opinii

Târgoviște: Cofetăria cu 15 cazuri de coronavirus confirmate a reacționat, comentând situația din societate

in Actualitate by
Banner

Focarul de coronavirus de la Târgoviște, de la un laborator de cofetărie, continuă să nască comentarii și îngrijorări. După ce Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița a anunțat oficial existența a 15 cazuri de persoane infectate, dar și că a amendat, cu 10.000 de lei, respectivul laborator de cofetărie, reprezentanții societății au publicat un punct de vedere oficial, pe pagina proprie de facebook.

DSP Dâmbovița anunța, în data de 1 iulie (detalii aici, Bazar Media), în mod oficial, existența focarului de coronavirus de la Târgoviște și faptul că 13 persoane dintr-un total de 47 testate (din cadrul societații) au fost depistate pozitiv cu coronavirus. Asta după ce cazurile index, 2 persoane din aceiași societate, fuseseră testate pozitiv pentru COVID 19. De asemenea, DSP anunța că a amendat laboratorul de cofetărie cu suma de 10.000 de lei, pentru nereguli, în impunerea măsurilor de prevenție, obligatorii pentru împiedicarea răspândirii COVID 19.

Astăzi, 2 iulie, cei de la cofetăria târgovișteană au publicat o luare de poziție, pe pagina de facebook a cofetăriei, în care explică, din punctul lor de vedere, situația din societate, și cum s-a ajuns la actuala stare de fapt. Iată punctul de vedere al acestora, așa cum a fost el publicat pe facebook:

“În vederea clarificarii starii de fapt reale privind infectarea cu gripa Covid a unei parti din personalul laboratoarele noastre, facem urmatoarele precizari:
Sursa imbolnavirilor este participarea a trei angajate, in timpul liber, la o manifestatie publica neconforma normelor legale privind prevenirea raspandirii virusului. Nu stim cate zile au fost la serviciu infectate intrucat nu prezentau absolut niciun simptom, insa facem precizarea ca au anuntat autoritatile in vederea testarii dupa 12 zile de concediu medical si dupa alte doua zile au anuntat si conducerea firmei ca au fost depistate pozitiv.
Duminica 28 iunie, cand am aflat vestea , am interupt concediul, ne-am intors in localitate si am facut demersuri telefonice insistente in vederea testarii intregului personal la o prestigioasa firma calificata in acest sens.
Testarea s-a facut in doua transe – luni si marti – iar rezultatele au venit corespunzator, in doua zile consecutive, marti si miercuri.
Marti 30 iunie, dupa aflarea primelor rezultate, am decis inchiderea de indata a unitatii.
Este important de stiut ca absolut tot personalul depistat pozitiv era asimptomatic – nu prezenta nici cea mai mica urma de imbolnavire – fapt pentru care, doar ideea de protectie a clientilor si angajatilor nostri, ne-a determinat sa declansam aceasta investigare din proprie initiativa.
Miercuri 1 iulie, laboratoarele si masinile de transport au fost nebulizate ( dezinfectate ) de catre o firma profesionala, insa acestea vor ramane inchise pentru o perioada de 14 zile, asa cum prevede cadrul legal.
Indemnam pe absolut toata lumea sa respecte normele legale de prevenire recomandate de autoritati in vederea protejarii celor din jur si a neexpunerii altor persoane la consecinte medicale, financiare sau de alta natura, indiferent care sunt urmarile in plan personal.
Responsabilitatea sociala este esentiala in aceste vremuri, mai mult decat oricand!”

Au precizat reprezentanții cofetăriei. În Dâmbovița au fost raportate foarte mule cazuri de coronavirus, de ordinul zecilor,în ultimele zile. Capacitatea de cazare în spitalele destinate pacienților simptomatici este aproape depășită. În momentul de față, conform unor informații deocamdată neconfirmate oficial, mai sunt doar șase locuri disponibile (paturi) pentru internarea pacienților cu COVID 19 (la secția de boli infecțioase a SJUT).

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top