fbpx

Platformă de știri și opinii

OPINIE: Cum s-a mai spus, nu toți eroii poartă capă!

in Actualitate by
Banner

Valentin Lixăndroiu este, din punctul meu de vedere, un erou. Nu vă gândiți că eroii sunt numai cei de pe câmpul de luptă . Un erou este și o persoană care se distinge într-un domeniu, o persoană care poate fi luată ca un model în societate. Mai mult, pentru mine erou este fiecare antreprenor onest care, inclusiv în perioada de coșmar numită Covid-19, continuă să investească, să achite întocmai și la timp salarii bune angajaților.

Alții au preferat să nu-și asume niciun risc, să nu plătească costul destul de ridicat al măsurilor obligatorii privind prevenția sanitară și au închis firma. Au rămas destui români pe drumuri și în special cei care au preferat 100 de lei la salariu în plus de la “vecinul” chiar dacă acolo nu aveau carte de muncă. Se pare că acum chiar a contat să ai salariul corect, pe cartea de muncă!

Spun toate acestea pentru că nu pot fi de acord cu acele zâmbete cinice apărute la citirea știrilor privind situația grea prin care trece compania lui Valentin Lixăndroiu.

După ce au servit de fiecare dată cu plăcere cele mai bune preparate în restaurantul lui, au luat și pentru acasă din prăjiturile cofetăriei lui, pentru unii, deodată, nimic nu mai este bun. Hmm…
Pare că nu ne deranjează atunci când aflăm de o situație similară la o multinațională. Probabil pentru că acolo habar nu ai cine o fi patronul, cum îl cheamă sau cum arată. Acolo pare ok.

Aici este vorba despre un târgoviștean, un om pe care-l vezi zilnic, vorbești cu el, mai glumești, mai schimbi o părere. În cazul lui, de ce nu este ok? Nu a luat toate măsurile indicate de autorități? Ba da, le-a luat. Nu a avut grijă de angajați? Ba da, chiar el a cerut testarea tuturor. Și atunci, ce nu este în regulă pentru unii de se bucură la răul altuia?
Alooooo, se poate întâmpla oricui, nu uitați! Covidul nu pare că alege după nume sau funcție!

Și dacă tot vorbim despre solidaritate, atunci pot spune astfel: solidaritate înseamnă să fim alături de fiecare antreprenor onest, de fiecare om onest atunci când îi este greu.

Acum îi este greu unui om pe nume Valentin Lixăndroiu și vă rog să fim alături de el măcar cu o încurajare!
Vali, o să fie bine! Sănătate tuturor și … aștept cu nerăbdare să cumpăr, din nou, din bunătățile preparate în firma ta!

Valentin Calcan – Președinte CCIADb

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top