fbpx

Platformă de știri și opinii

Dâmbovița: 2046 de candidați au promovat examenul de Bacalaureat

in Actualitate/Educație by
Banner

Marți, 30 iunie 2020, au fost afișate rezultatele la examenul de Bacalaureat.

Astfel, aflăm că, în județul Dâmbovița, rata de promovare, înainte de contestații, înregistrată de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, este de 58,65%.

Procentul de provomare pentru promoția curentă este de 68,76%, iar în sesiunea iunie-iulie 2020, dintr-un total de 3488 candidați prezenți, 2046 au promovat examenul.

De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean a transmis că, dintre aceștia, 1915 candidați sunt din promoția curentă, iar 131 de candidați sunt din promoțiile anterioare.

Totodată, 181 candidați au absentat, iar 2 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor mai putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

Au existat în județul Dâmbovița și două medii de zece, cei doi candidați fiind de la Colegiul Național ”Ienăchiță Văcărescu” și Liceul de Arte ”Bălașa Doamna” Târgoviște.

S-au înregistrat și 25 de note de 10 la proba de Limba și literatura română,
141 de note de 10 la proba obligatorie a profilului (92 la Istorie și 49 la Matematică), dar și 110 de note de 10 la proba la alegere a profilului și a specializării (47 la geografie).

La fel ca în cazul examenului de Evaluare Națională, elevii și-au putut afla notele prin intermediul unui cod unic.

“Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase).

Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.
Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate astăzi, 30 iunie, la ora 12:00, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.
În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a l-prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00.

În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.”, transmite IȘJ Dâmbovița.

Sursa: IȘJ Dâmbovița

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top