fbpx

Platformă de știri și opinii

Dotări noi la SJUT

Trei aparate performante au intrat în dotarea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște

in Actualitate/Administrație by
Banner

Vineri, 26 iunie 2020, Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște a fost gazda unei conferințe de presă, prilej cu care a avut loc prezentarea noilor aparate digitale cu care va fi dotat Serviciul de Radiologie și Imagistică Medicală al acestei unități spitalicești, și anume noul tomograf computerizat și două aparate de radiologie de ultimă generație.

Alături de conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, la eveniment au participat: președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Alexandru Oprea, vicepreședintele Alin Manole și deputatul Carmen Holban.

Cele două aparate de radiologie vor fi conectate la calculatoarele medicilor curanți, astfel încât radiografiile să poată fi vizualizate în timp real, potrivit declarațiilor managerului SJUT, Claudiu Dumitrescu.

Cu acest prilej, președintele CJD, Alexandru Oprea, a transmis: „Marcăm, astăzi, un moment important pentru Spitalul Județean de Urgență Târgoviște. Printr-un proiect derulat din fonduri de la Ministerul Sănătății, spitalul județean a primit un computer tomograf, vârful de lance și de gamă a ceea ce înseamnă tehnologia anului 2020 și, de asemenea, două aparate de radiologie. Unul dintre aparatele de radiologie este deja autorizat și se lucrează cu el de câteva luni la spitalul județean. Celălalt aparat de radiologie și computerul tomograf sunt montate și suntem în procedură de autorizare. Este un pas înainte pentru Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, este un pas înainte pentru ceea ce înseamnă un act medical de calitate pentru cetățenii județului Dâmbovița, pentru cetățenii municipiului Târgoviște, care sunt deserviți de către Spitalul Județean de Urgență. Mulțumesc firmei furnizoare, mulțumesc, de asemenea, conducerii spitalului județean, pentru eforturile pe care le-a făcut ca să avem aceste dotări la Târgoviște. Îi mulțumesc și doamnei deputat Carmen Holban, pentru că împreună am făcut aceste solicitări la Ministerul Sănătății, am făcut primele demersuri pentru a obține fonduri pentru aceste aparate, atât de utile. Știți că aveam un computer tomograf de mai mult timp – cu probleme, care se strica și eram nevoiți să transportăm bolnavii la alte centre pentru a putea face investigațiile necesare. Cred că acum, cu acest concept care se cheamă telemedicină, vom reuși să prestăm un act medical de calitate, lucru care pe mine mă bucură și dovedește preocuparea noastră, ca autorități publice județene, pentru ceea ce înseamnă bunul mers și în acest domeniu, atât de important pentru sănătate.”

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița, a adăugat : „Un act medical de calitate este atunci când ai medici specialiști, iar spitalul județean are, și era cazul ca și aparatura să ajungă în acest spital. Mă bucur că astăzi suntem împreună, pentru a inaugura aceste aparate medicale. Felicit conducerea spitalului și mă bucur că dâmbovițenii vor beneficia de calitatea actului medical care se desfășoară aici.”

Sursa: Consiliul Județean Dâmbovița

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top