fbpx

Platformă de știri și opinii

Înaltpreasfinția Sa Nifon, mesaj de Ziua Drapelului Național

in Actualitate by
Banner

Ziua Drapelului Național reprezintă o ocazie specială de a promova unul din cele mai cunoscute, mai iubite și importante simboluri ale neamului nostru românesc.
Prin simbolismul celor trei culori ale sale, drapelul românesc ne amintește de credința creștină, cu învățătura sa fundamentală despre Sfânta Treime și despre valorile care ne susțin, în istorie, dăinuirea noastră ca neam.Albastrul ne amintește de bunătate, înțelepciune, legea strămoșească și curaj, orientându-ne spre cer, ca simbol al spiritualității și al rectitudinii. Galbenul este simbol al prosperității, al puterii și al bogatelor noastre resurse spirituale și materiale, iar roșul este simbolul gloriei, al jertfei, al generozității și al dăruirii.

Mult încercat în bătălii și devenit simbol al speranței, al unității și al victoriei, iar pe timp de pace semn de unitate, solidaritate și comuniune, Tricolorul românesc este binecuvântat de Biserica noastră strămoşească, de fiecare data, pentru a ne reaminti nouă, tuturor românilor, că avem datoria de a duce mai departe idealurile, speranțele și dorința de mai bine a înaintașilor noștri.

Chiar și în aceste momente, în care încă ne confruntăm cu efectele acestei pandemii, Tricolorul românesc este dătător de speranță și de încredere, încurajându-ne să facem totul ca țara noastră, creștină și europeană, să prospere.

Vă împărtăşesc tuturor binecuvântări!

† NIFON,

Arhiepiscopul şi Mitropolitul Târgoviștei

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top