fbpx

Platformă de știri și opinii

Adrian Țuțuianu (Pro România) se pregătește de alianțe cu PNL sau USR. Avertisment pentru PSD DB

in Actualitate/Politică by
Banner

Seria conferințelor de presă cu iz electoral continuă la Pro România Dâmbovița. Liderul formațiunii, Adrian Țuțuianu, a ținut să nuanțeze afirmațiile mai vechi, în care nu excludea alianțe electorale cu partea dreaptă a eșichierului politic dâmbovițean, deși formațiunea pe care o conduce se poziționează, declarativ cel puțin, în stânga scenei politice. Pro România se  poate alia cu PNL sau USR, a spus Adrian Țțuianu, care, totodată, a lansat, din nou, un avertisment dur către PSD, mai precis către unii primari social democrați din Dâmbovița. Acestora le-a fluturat, declarativ, prin față, posibilitatea de a se trezi cu plângeri penale din partea sa.

FotoA.Țuțuianu, 25 iunie 2020

“Fac un apel public către președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, să își tempereze colegii primari, ce atacă și amenință candidații Pro România, anunțați pentru alegerile locale din acest an(…)Să nu mă oblige, primarii PSD, să le fac plângeri penale, de amenințare, hărțuire sau abuz în serviciu. Sunt șase primari care și-au permis acest lucru.”

Mai mult chiar, Țuțuianu afirmă că primarii PSD, mai precis șase dintre aceștia, au trecut la amenințări directe, la adresa membrilor PRO România.

Cât privește potențialele alianțe preelectorale, Țuțuianu remarcă faptul ca PSD a rămas singur.

“Un partid condus de oameni inteligenți lasă uși deschise pentru posibile alianțe. Uitați-vă la PSD că nu are niciun aliat. ALDE, l-au distrus. Ei singuri nu mai pot face 5%, așa ca vor încerac sa se asocieze cu PSD. În afară de PRO România cu cine ar putea să se alieze PSD? Cu PMP, exclus. Cu PNL, exclus. Cu USR, exclus. Deci, trebuie să fii necunoscător în ale policiii ca să crezi cu 25-28%, 35% în Dâmbovița, poți să te lupți împotriva tuturor. Eu sunt pregătit să stau la masă cu toți cei alături de care se pot construi majoritați în acest județ.”

Anterior Țuțuianu afirmase explicit că:

“Eu sunt pregătit să stau la masă, în Dâmbovița, cu PNL sau USR, pentru majorități electorale.”

Preconizata alianță electorală PSD-PRO România din județul Dâmbovița a devenit de domeniul trecutului, din momentul în care social democrații au anunțat că vor avea un candidat propriu pentru postul de președite al CJ Dâmbovița. Adrian Țuțuianu declarase că este hotărât să candideze pentru acest post, dar din partea Pro România Dâmbovița, eventual susținut și de PSD.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top